Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< ОГОЛОШЕННЯ
30.07.2015 16:16 Вік: 9 yrs

До уваги мешканців міста Перемишляни


   Аналіз наявної в СБ України інформації свідчить про стійку тенденцію до зростання кількості проявів терористичного та диверсійного характеру, для вчинення яких зловмисниками використовуються вогнепальна зброя, бойові припаси і вибухові речовини, що перебувають у незаконному обігу. 

  Зазначене у тому числі пов’язано з проведенням на Сході країни антитерористичної операції, внаслідок чого до злочинців, які чинять збройний опір українським військам, і їх прибічників, незаконно потрапляє новітня вогнепальна зброя, бойові припаси та вибухові речовини.

   Зокрема, за період проведення антитерористичної операції, в Донецькій і Луганській областях, зафіксовано ряд випадків використання зловмисниками на території інших областей України військової вогнепальної зброї, реактивних піхотних мінометів, гранат, мін, та інших вибухових речовин із значними руйнівними властивостями. Водночас, зазначені засоби ураження можуть бути використані для вчинення злочинів терористичного характеру на території Львівської області що створює підвищену небезпеку не лише безпосередньо об’єктам посягання, а й може призвести до значних людських жертв. Найбільшого резонансу серед громадськості викликали вибухи у Одесі, Харкові, Львові. 

   Таким чином, створюються передумови до витоку засобів ураження у неконтрольований обіг, їх використання у протиправних цілях, в тому числі в проведенні акцій терористичного характеру, що в свою чергу несе в собі значну загрозу безпеці громадян та стабільності в суспільстві і містить окремі ознаки злочину, передбаченого ст. 258 («Терористичний акт») КК України, розслідування якого віднесено до підслідності органів СБ України. 

   Не зайвим буде нагадати, що незаконне зберігання зброї та засобів ураження – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя – це не лише порушення вимог чинного законодавства, а й основна причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми при використанні та зберіганні такої зброї, а також необережному поводженні з військовими бойовими припасами та вибуховими речовинами. 

   Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, які не зберігаються в них на законних підставах, звільняються від кримінальної відповідальності.