Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Безоплатна правова допомога для населення
17.05.2016 15:46 Вік: 8 yrs
Категорія: Новини міста, Оголошення

У нашому місті виступить духовий оркестр "Соколи" з Польщі


   Школа Селезіян в Освенцимі є найстарішою селелезіянською школою в Польщі. Заснована у 1900 році. В даний час в ній навчається більш ніж 900 учнів та студентів, що здобувають освіту в гімназії, ліцеї, технікумі та професійно-технічному училищі.
   Перший селезіянський духовий оркестр був створений в ораторії в Турині, а  згодом, з розвитком монашого чину, й у інших спільнотах, так що це був один з елементів, характерних для цього згромадження.
   Традиція організації музичних колективів була міцно закоріненою із самого початку діяльності селезіян а Польщі. Під час навчання у духовній семінарії, майбутніх священиків навчали грати на різних інструментах (фортепіано, органі, духових та струно-смичкових), тому в подальшому вони прищеплювали любов до музики в місцях свого служіння. На даний момент оркестр, що діє при Об’єднанні професійно-технічних навчальних закладів Згромадження Селезіян в Освенцимі, згуртовує учнів, студентів та професіоналів (50 осіб). Їх об’єднує любов до музики, відданість своїй справі. Репетиції, що відбуваються декілька раз на тиждень відшліфовують талант і характер молоді. Колектив неодноразово здобував визнання та нагороди за межами Польщі – в Литві, Італії та Україні.