Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Історія Перемишлян на сторінках журналу «НАША СПАДЩИНА»
19.06.2018 09:28 Вік: 6 yrs
Категорія: Новини міста, Влада

10 років співпраці Перемишлян і Скавіни


16 - 17 липня 2018 року делегація м.Перемишляни на чолі із міським головою Олександром Зозулею взяла участь в урочистостях з нагоди 10-ї річниці підписання угоди про співпрацю між містами Перемишляни та Скавіна.

10 років – це багато чи мало? У контексті людського життя – це великий термін. Але для життя міста – це лише мить. Якою була ця мить у житті двох міст-партнерів Скавіни і Перемишлян?

Протягом 10 років спільними зусиллями ми змогли реалізувати більше 20 проектів. Це офіційні зустрічі урядів міст, на яких відбувся обмін досвідом у сфері місцевого самоврядування, комунального господарства, освіти, культури, медицини. Сьогодні хочу сказати особливі слова сердечної вдячності за допомогу українським військовим та за співпрацю у сфері медицини. 

Співпраця між містами – це також спілкування мешканців, це чудові подорожі учнівської молоді у Краків, Львів, Варшаву, Вроцлав, Берлін, Кельн, це підкорення Говерли (найвищої вершини Українських Карпат), мандрівки польськими Татрами, вшанування спільних культурних традицій. Це концерти талановитої молоді, спільне приготування національних страв, спортивні змагання. 

Звичайно, кількість реалізованих проектів можна порахувати. Але, хто зможе порахувати щирість, гостинність, незабутні враження? Чудову атмосферу українська-польських зустрічей можна лише відчути. Кожен реалізований проект був успішний, бо об’єднував нас.

Попереду наступних 10 років … Якими вони будуть? Залежатиме тільки від нас – від мешканців Скавіни і Перемишлян. Сподіваюсь, що дружні партнерські стосунки будуть міцніти та розвиватись.