Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Перемишлянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім.ОМЕЛЯНА КОВЧА
29.06.2013 16:00 Вік: 11 yrs

КОРДОНИ БУВАЮТЬ ТІЛЬКИ МІЖ ДЕРЖАВАМИ


На початку літа група учнів Перемишлянської середньої школи №2 імені О. Ковча та Перемишлянської школи-гімназії мала можливість побувати у Польщі та Німеччині. Це була надзвичайна поїздка. Упродовж семи днів ми відвідали безліч пам’ятних місць. А найважливіше – це була чудова нагода потоваришувати зі своїми ровесниками з польського міста Скавіна, бо наша подорож була спільною.

У перший день перебування у Польщі ми багато часу проводили з учнями гімназії №1 м. Скавіна. Наступного дня нас чекала поїздка у Німеччину. В Берліні у нас відбулася зустріч у Бундестагу з паном Вільямом Зілаєвом, після цього ми оглядали  Брандербурзькі ворота. Надовго запам’ятаються екскурсії музеями Німеччини, бо це була чудова нагода більше дізнатися про історію німецького народу. Багато несподіваних вражень у нас залишилося після відвідин музею воскових фігур мадам Тюссо. Захопленню не було меж, коли ми потрапили у найбільший аквапарк – Tropical Island – райський куточок у серці Європи.

Ці подорожі зблизили нас із польськими ровесниками. Між нами не існувало ніякого мовного бар’єру: ми чудово розуміли один одного, бо у дружби своя, особлива мова. Нові друзі багато розповідали про себе, свої захоплення, з цікавістю слухали й сприймали наші розповіді про життя в Україні, зокрема у Перемишлянах.

В останній день нашого перебування у Польщі ми ділилися своїми враженнями від мандрівки, демонстрували свої презентації, співали українські та польські пісні,  мали нагоду поспілкуватися з Генеральним консулом України паном В. Максименком, який перейнявся емоціями й співав разом з нами незабутню «Червону руту».

Нашими опікунами у поїздці були Дух Людмила Володимирівна та Науменко Ірина Володимирівна, які виявили батьківську турботу і разом з тим  були добрими старшими друзями, за що ми їм безмежно вдячні.

Перемишляни уже кілька років співпрацюють з містом Скавіна. Традиційними стали обміни учнівськими делегаціями, але кожна зустріч особлива. Так було й цього разу.

Від імені своїх товаришів хочу висловити особливу подяку  Скавінському товариству співпраці міст, а саме п. Сергіушу Романські та п.Аркадіушу Взрощуку, бургомістру міста Скавіна п. Адаму Найдеру та нашому міському голові Олександру Зозулі за організацію цієї чудової поїздки.

Марта ПІДЛУЖНА,

учениця 11 класу Перемишлянської ЗОШ №2 ім. О. Ковча