Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Звіт Перемишлянського міського голови
18.02.2019 10:20 Вік: 5 yrs
Категорія: Влада, Благоустрій міста, Культура, Новини міста, Оголошення, Освіта, Релігія, Соціальна сфера

Відкрита зустріч міського голови і перемишлянців


Олександр Зозуля: "Ми відкриті до пропозицій, переговорів та співпраці, бо хочемо, щоб у місті було комфортно жити всім"

Чим живе місто, куди витрачають гроші з міської казни, що турбує перемишлянців та які плани на майбутнє? Про це та інше говорили на зустрічі з міським головою Олександром Зозулею.

У неділю, 10 лютого, міський голова Перемишлян на виконання Закону України «Про місцеве самоврядування» провів щорічний звіт. 

Коли все чітко по поличках

Розпочав свій звіт Перемишлянський міський голова з фінансового стану справ. Минулого року бюджет міста склав 12 млн грн.. У порівнянні з 2017 роком дохід зріс на 2 млн грн.. 

Олександр Зіновійович детально розповів на що ж витратили гроші: майже 4,6 млн грн. передали до спе-ціального фонду. Тобто, це кошти, які використали на розвиток та роботи. 

Решта, що залишилися у загальному фонді, використали на утримання міста. Зокрема: на органи місцевого самоврядування (3,2 млн грн.), комунальне господарство (3,4 млн грн.), ремонт доріг (872,9 тис грн.), на утримання МЦ «Дозвілля» та придбання м’якого покриття на підлогу ( 386, 8 тис грн.), програми підтримки (273,8 тис грн.), підтримку МКП «Перемишляниводоканал» (260 тис грн.), субвенцію у районний бюджет (95 тис грн.) та на допомоги учасникам АТО та поховання (44 тис грн.)

 

Майже 3 млн на дороги 

У минулому році на дороги із загального фонду використали: на поточний ремонт - 146,5 тисяч грн. , вулиця Боршівська обійшлась 409,5 тисяч грн., також затратили кошти на тротуари, зокрема, біля міського цвинтаря (191,5 тис грн.) та на вул.Зеленій (98,3 тис.грн). Із спеціального фонду - вул.Лісна (документація) - 39,3 тис. грн., вул. Галицька (тротуар, непарна сторона) - 567,1тис. грн., вул. Шкільна - 1100 тис. грн., під'їзна дорога до міського сміттєзвалища - 291 тис. грн.

Більше шести мільйонів у чистоту міста

У 2017-2018 роках для того, щоб місто прибиралося та було чистим використали 6 млн 402 тис грн. Зокрема, закупили сміттєвози – 4647 тис. грн , контейнери – 1205 тис. грн , ка-пітально відремонтували під'їзну дорогу до сміттєзвалища – 291 тис. грн. та виділили 259,1 тис.грн на облаштування сміттєзвалища.

Завдяки тому, що купили нові сміттєвози, КП “Комунальник” вийшов за межі міста і обслуговує навколишні сільські ради: Ушковицьку, Боршівську та Короснянську. Планується, що підприємство розширюватиме поле своєї діяльності і забиратиме сміття ще в інших населених пунктах району.

«Будьте газдами у своєму будинку»

У 2018 році на капітальний ремонт житла виділили 725 тис. грн.. За ці гроші вдалось відремонтувати покрівлю на двох будинках. Ще один планують зробити в цьому році, на нього заклали у бюджеті 400 тис. грн.. Однак, у списку є не менше десятка будинків, які потребують перекриття.

Піднімали присутні на зборах питання про квартплату. Мовляв, її беруть, а у будинку нічого не роблять. На що міський голова закликав створювати ОСББ і ті кошти, які вони платять МКП “Комунальнику” збирати на рахунку та використати їх так, як вважають за необхідне. «Чим мешканець міста, який має особняк, на який заробляв не один рік, господарює в себе сам, не чекаючи, що йому допоможе міська рада відрізняється від тих, хто приватизував квартири і тепер хоче, щоб “Комунальник” зробив йому ремонт у коридорі? Будьте газдами у своєму будинку», - закликав Олександр Зозуля.

Дотувати чи розвивати?

Говорили на зібранні про питання, яке турбує всіх перемишлянців – підняття ціни на воду. Міський голова обґрунтував чому доводиться піднімати ціну на воду і що зайвих витрат на підприємстві собі ніхто не дозволяє. Скасування нічного тарифу на електроенергію, підняття мінімальної заробітної плати, зростання цін на паливно-мастильні матеріали – це основні чинники зростання ціни. «Можливо, ми б могли з міського бюджету продотувати підприємство, щоб не піднімати ціну на воду для населення. Але, тоді ми можемо забути про розвиток міста, про ремонт доріг і таке інше. І в наступному році звіт буде дуже короткий – ми не зробили нічого у місті, бо гроші пішли на дотацію водоканалу», - так прокоментував ситуацію із цінами Олександр Зіновійович.

Проблеми та плани на майбутнє

Найбільшою проблемою, яку озвучували перемишлянці – це каналізація, зокрема, колектор на вулиці Над Липою, який не розрахований на ту кількість стоків, які потрапляють до нього. Вже декілька разів міська рада подавала проект, щоб залучити кошти на новий колектор, але поки безрезультатно, а міський бюджет одноосібно таких витрат не подужає. Вуличне освітлення та безпритульні собаки. Ці питання також звучали серед інших. Якщо з безпритульними собаками, на жаль, без зміни свідомості людей, міська рада впоратися не може. Хіба що стерилізація та вакцинація, що, власне, і роблять кожного року, то роботи з освітлення міста продовжаться. У планах освітити “старий” центр, тобто площу 550-ти річчя, Боршівську, Ковча, Базарну. Також доставлять лампи там, де, на думку мешканців міста, їх недостатньо. Планують облагородити лісопаркову зону, для цього вже написали відповідний проект.

Та, як зазначив мер міста, цього року здебільшого всі зусилля будуть зосереджені на вул.Шкільній, щоб якнайшвидше довести її до ладу.

Кожен охочий на зустрічі мав можливість отримати відповідь безпосередньо від міського голови на питання, яке його цікавить. Однак, як зазначив Олександр Зозуля, не потрібно чекати відкритої зустрічі, щоб поспілкуватися: «Ми відкриті до пропозицій, переговорів та співпраці у будь-який час, бо хочемо, щоб у місті було комфортно жити всім».

Газета "ПРОСТІР"

ukrprostir.in.ua