Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Комунальне підприємство проводить чищення дерев по місту
11.03.2014 15:13 Вік: 10 yrs

У Перемишлянах, перед пам’ятником Тарасові Шевченкові, відбулися урочистості з нагоди 200-річчя від дня його народження


      9 та 10 березня весь світ відзначав 200-річчя від Дня народження Великого українця, пророка нашого народу Тараса Шевченка.

     Його життя стало прикладом справжньої любові до свого краю. Постать Кобзаря є об’єднуючою для Заходу та Сходу України, а його літературна спадщина є нашим дороговказом. 

     Тарас Шевченко довів, що українці заслуговують мати власну незалежну Державу. Саме це повинно надихати нас на відродження духовності та традицій, примноження культурних національних надбань.

     Шевченко мріяв бачити українців у «сім’ї вольній новій». Виконуючи його Заповіт, ми маємо разом будувати свою державу, в якій пануватимуть мир, злагода, добробут, в якій кожна людина почуватиметься захищеною, в якій шанують Закон і Право. Таку державу, якою пишатимуться нащадки.

    9 березня у м.Перемишляни біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулися районні заходи з нагоди 200-річчя від дня народження Кобзаря. Під час урочистостей відбулося покладання квітів від районної та міської влади, відслужено молебень за Україну та панахиду священиками усіх конфесій міста. Після спільної молитви присутні слухали покладені на мелодії Шевченкові твори у виконанні народного хору «Заграва» (РНД м. Перемишляни) та вірші Кобзаря, які декламували Я. Лоїк і Д. Климковська.