Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Розклад Богослужінь у храмах міста Перемишляни у Передвеликодній та Великодній час
23.04.2014 17:58 Вік: 10 yrs

Відбувся концерт-вітання «Великодня вишиванка»


   21 квітня у Перемишлянському центрі дозвілля молоді відбувся концерт-вітання під назвою «Великодня вишиванка». Невеликий зал колишнього кінотеатру зібрав понад 100 осіб різного віку, як кажуть «від малого до старого». 

   Розпочалася святкова програма із слів про особливий час, та особливу весну для українського народу. 

«Минають дні, пройдуть літа

Нові зірки нам засіяють

Але є істина проста

Герої невмирають, герої невмирають, герої невмирають…..»

   Зіновій Репета, який був ведучим концерту, привітав усіх у залі із Святом Пасхи, побажав доброго здоров’я, святкового настрою та миру і спокою у державі.

    Організатори заходу запросили до участі спільноту «Адонай» храму Святого Миколая із великодньою виставою «Той, що воскрес і переміг смерть». Учасники спільноти, діти та молодь були у ролях задумливих апостолів Ісуса Христа, сумних жінок мироносиць, які незважаючи на страх перед воїнами, що охороняли гріб Ісуса йшли з пахучими оліями, аби намастити тіло Господа, а також Понтія Пилата, який розуміючи невинність засудженого – омиває руки, величного імператора Тіберія та багато інших персонажів, які переживали ці найважливіші хвилини у житті християн.

   Після вистави присутні мали можливість послухати авторські пісні Михайла Кота у виконанні автора та солісток Ольги Михайлишин та Лідії Кабали, виступ студії «ТЕМП» (повна назва студії  -  творча енергія мешканців Перемишлянщини», солістки Христини Мартинишин і фольклорного гурту «Верболози», а також вірші знаного у Перемишлянах поета та громадського діяча Зіновія Репети. Свої вірші автор читав сам, а один із віршів під назвою «Молитва про мову» декламував онук поета - Вадим Репета.

     Завітав на свято «Великодня вишиванка» і голова Перемишлянської міської ради Олександр Зозуля. 

     Яскравим завершенням концерту були, звичайно ж гаївки. Під супровід живої музики фольклорного гурту «Верболози» діти бавилися гаївки. За лічені секунди у залі утворився велетенський круг, всі залюбки ставали до гурту, співали та приймали участь у забавах.

      На завершення ведучий концерту подякував організатору заходу, директору ЦД п.Андрію Тивонюку, а також всім артистам, акторам та присутнім глядачам.