Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< «Дон Боско з нами» - мощі святого покровителя молоді у м.Перемишляни
13.05.2013 09:17 Вік: 11 yrs

Діти із Польського містечка Скавіна черговий раз відвідали наше місто


З 2008 року між нашим містом Перемишляни та містом Скавіна (Республіка Польща) триває угода про співпрацю та обмін досвідом. Найбільш плідною співпраця виходить тоді, коли діти з України відвідують Польщу, знайомляться із культурою та побутом сусідньої держави, а також тоді, коли польські школярі приїжджають до нашої країни з метою пізнати багатогранну красу нашого українського краю.
Відеопрезентацію про перебування у 2012 році наших дітей у містах Скавіна та Краків дивіться тут.
10 травня делегація із школи-інтернату ім. Почти Польської м.Скавіна у складі 36 осіб очолювана директором п.Гражиною Войцік завітала до м.Перемишляни. Учні та учителі Перемишлянської школи №2 ім.Омеляна Ковча люб’язно зустрічали гостей із Польщі на подвір’ї навчального закладу. Зустріч відбулася у досить простій і вільній обстановці, адже більшість учителів та дітей двох держав вже знайомі між собою. На початку польську делегацію привітала директор школи п.Людмила Дух, Перемишлянський міський голова п.Олександр Зозуля та заступник голови Перемишлянської РДА п.Наталія Гавінська. Зокрема, мер міста Перемишляни зазначив, що партнерство між нашими містами є дуже плідним саме у живому спілкуванні між дітьми міст побратимів, якими є Перемишляни та Скавіна. У свою чергу п.Гражина подякувала за теплу і родинну зустріч. У своєму зверненні зазначила про необхідність спілкування дітей двох держав між собою, бо в такий спосіб підростаюче покоління, яке є майбутнім наших держав, більше пізнає культуру та звичаї своїх сусідів. На завершення п.Гражина зачитала офіційні звернення до Перемишлянського міського голови, учителів та учнів нашої школи від старости Краківського п.Юзефа Кривожеки та Бурмістра Міста і Гміни Скавіна п.Адама Найдера.
Для гостей і присутніх відбувся концерт на якому талановиті діти Перемишлянської школи співали та танцювали. Після концерту директор школи м.Скавіна п.Гражина Войцік висловила захоплення талантами наших дітей.
    Перед візитом гостей, діти Перемишлянської школи №2 ім.Омеляна Ковча малювали малюнки на тему «Краків очима українських дітей». Журі у складі п.Гражини, О.Зозулі та Н.Гавінської обирали найкращі роботи.  Всі малюнки були надзвичайно гарними. Члени журі довго не могли визначитися із переможцями. В результаті аналізу кожної роботи переможцями стали Ірина Стефанишин, Ярина Савчук, Василина Телепко, Роман Сипко та Адріана Безкоровайна. Від польської делегації талановиті школярі були нагородженні пам’ятними призами.
Польські гості також приємно здивували - затанцювавши танець «Краковяк» у своїх національних костюмах. Також польські діти заспівали гімн свого рідного міста Скавіни.
Програма зустрічі делегації була наповнена досить різноманітними заходами. Один із найцікавіших – це спортивні естафети, що відбувалися у спортивному залі школи. Діти різного віку обох шкіл із захопленням та радістю виконували спортивні завдання і здобували бали для своїх команд.  
Перед від’їздом із Перемишлян представники польської делегації, а також українські діти, учителі школи та міський голова Олександр Зозуля поклали вінок до пам’ятника блаженномученику Омеляну Ковчу.
Час  приємного спілкування між собою дітей та учителів міст побратимів швидко пройшов. Перед від’їздом автобуса у польських та українських дітей був помітний сум на обличчях. Це свідчило про гарно проведений час разом. Але зовсім скоро, вже у червні цього року діти із м.Перемишляни поїдуть в гості до Польщі і знову зустрінуть своїх товаришів із м.Скавіна. Крім цього міста 20 дітей із нашого міста побувають у Німеччині, зокрема відвідають м.Берлін.