Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Громадськість нашого міста відзначила 17-ту річницю прийняття основного закону України
24.07.2013 16:18 Вік: 11 yrs

Казначейство блокує третину платежів на Львівщині, – звернення


     Органи казначейства на Львівщині блокують близько 30% платежів бюджетних установ. На сьогодні не проплаченими залишаються доручення міст області на понад 100 млн грн. Відтак Львівське відділення Асоціації міст України просить президента Віктора Януковича, прем’єра Миколу Азарова, спікера ВРУ Володимира Рибака і керівництво «Асоціації міст України» терміново вирішити цю проблему.

     Члени асоціації наголошують у зверненні, що затримки і блокування проплат є безпідставними і призводять до виникнення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств та організацій міст, у тому числі комунальних підприємств. Тому під загрозою може опинитися підготовка до осінньо-зимового періоду 2013-2014 рр.

   Водночас аби розблокувати платежі, які стосуються бюджетів розвитку міст, тобто власних коштів територіальних громад, члени асоціації будуть пропонувати перевести їх на обслуговування до банку з державною часткою, наприклад, в «Ощадбанк».

     Директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаімов наголосив, що згідно з чинним законодавством, міста, укладаючи угоди з виконавцями ремонтних робіт, мають оплатити 30% від вартості проекту виконавцям для закупівлі матеріалів, підготовки тощо. Натомість органи казначейства такі проплати затримують, мовляв, на єдиному казначейському рахунку немає грошей.

     «Кошти на захищені статті – зарплати, енергоносії, харчування дітей якось ще проплачують, але на ремонти, благоустрій – ні. Якщо наші вимоги не виконають, ми залишаємо за собою право вийти на пікет під стіни казначейства у Львові та в районах», – сказав Василь Абаімов. Також він не виключає звернень до суду, якщо до міст не дослухаються.

     Крім того Василь Абаімов повідомив, що на 27 липня у представників асоціації запланована зустріч з головою Львівської ОДА Віктором Шемчуком, де обговорять в тому числі і питання непроплат казначейством.

     Як інформував ZAXID.NET, на Львівщині казначейство блокує ще минулорічні платежі. Наприклад, у Радехові через таке блокування місто досі не змогло розрахуватись за реконструкцію очисних споруд. Йдеться про 130 тис. грн. Також у Жовкві міський голова заявляє про небезпеку зриву опалювального сезону.

Джерело:  ZAXID.NET

У Перемишлянській міській раді повідомляють, що Казначейством затримано платежі по міській раді на суму, приблизно, 347 тис грн.