Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< «Казначейство, віддай місту гроші!»
12.08.2013 14:10 Вік: 11 yrs

Інформація щодо нарахування та оплати земельного податку, а також податку на нерухомість

Фізичні особи, які набули право власності на земельну ділянку протягом року, земельний податок сплачують з місяця виникнення такого права.


Порядок сплати земельного податку громадянами

http://www.bogorda.if.ua/index.php

           Фізичні особи, які набули право власності на земельну ділянку протягом року, земельний податок сплачують з місяця виникнення такого права. 
Нарахування громадянам сум податку здійснюється державними податковими інспекціями органів Міндоходів, які до 1 липня поточного року видають платникові податкове повідомлення-рішення про внесення податку. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. 

          У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році. 
         Якщо право власності на земельну ділянку переходить від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку місяця, в якому втрачено право власності на зазначену ділянку. Новий власник сплачує податок починаючи з місяця, в якому у нього виникло право власності. 
         При цьому територіальний орган Міндоходів надсилає податкове повідомлення-рішення про внесення податку новому власнику після отримання інформації про перехід права власності від органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів. 
Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (пп.287.5 ст.287 Податкового кодексу України).Новини

 

 

                  Звірку щодо житлової нерухомості можна здійснити до кінця року

 

         Прийнятий нещодавно Верховною Радою України проект закону «Про внесення змін до статті 265Податкового кодексу України щодо об’єктів житлової нерухомості» передбачає, що цього року українцям не потрібно буде сплачувати податок на нерухомість. 

         В тексті документа зазначено, що у 2013 році органи державної податкової служби не нараховують податок с на нерухоме майно, відмінн від земельно ділянки фізичним особам – платникам податків, і цей податок і фізичними особами не сплачується. но ин

         У той же час, передбачається, що до 1 грудня 2013 органи Міндоходів повинні сформувати реєстр платників У т податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і взяти їх на облік. ой же ч Для цього податківці мають надіслати власникам житлової нерухомості повідомлення за місцем проживання а(реєстрації) про звірку кількості об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у їх власності, і розмірів с житлової площі таких об’єктів. , передбачається, що до 1 грудня 2013 органи М

         У свою чергу, власники житлової нерухомості, у разі незгоди з інформацією податкових органів, зможуть інд здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на обєкти житлової нерухомості. охо Відповідно до законопроекту, звірку можна здійснювати таку до 31 грудня 2013 року (включно).  рмувати реєстр платни

          Якщо платник податку помилково або надміру сплатив кошти до бюджету, він може повернути сплачену суму податкового зобов’язання. Також за рахунок цих коштів платник може погасити податковий борг з інших платежів. Для повернення помилково або надміру сплачених сум грошового зобов’язання, платнику податків необхідно  подати відповідну заяву. Заява складається у довільній формі та подається платником до органу Міндоходів за місцем реєстрації протягом 1095 днів від дня виникнення такої переплати. В заяві платник податків обов’язково зазначає напрям перерахування коштів, що повертаються, наприклад на поточний рахунок платника податку в банку чи на погашення грошового зобов’язання (податкового боргу) з інших платежів.

Проте, якщо у платника податків є податковий борг, то таке повернення проводиться лише після повного погашення такого податкового боргу платником податків.

 


             Сплата податку на нерухомість: якщо квартира і будинок на різних  територіях області.

 

Обчислення суми податку з об'єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб, проводиться органом державної податкової служби за місцезнаходженням об'єкта житлової нерухомості. 
Податок сплачується за місцем розташування об'єкта оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України (підпункт 265.9.1 п. 265.9 статті 265 Податкового кодексу України). 

Орган державної податкової служби за місцезнаходженням об'єкта житлової нерухомості надсилає платнику податкове повідомлення – рішення, в якому зазначаються платіжні реквізити для зарахування податку. 
           Відповідно до внесених змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості. Податок на нерухомість сплачуватиметься фізичними особами у 2014 році за поточний 2013 рік.

          Законом також переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку застосовуватимуться пільги.

           Так, пільга застосовуватиметься для власників :

- квартир, сумарна житлова площа яких не перевищує 120 м.кв.;

- будинків, сумарна житлова площа яких не перевищує 250 м.кв.;

- квартир та будинків- 370 м.кв..

           Ставки податку будуть диференційовані.

           Для власників:

- квартир- не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п.), житлова площа яких не перевищує 240 кв.метрів, 2,7 % у разі перевищення;

- будинків – не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, 2,7 % у разі перевищення;

-  квартир та будинків – не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв.метрів, 2,7 % у разі перевищення.

            Нагадаємо, що податок на нерухомість запроваджено з 1 січня 2013 року. Об’єктами оподаткування є будівлі, які відносяться до житлового фонду, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах.

 

   Перемишлянське відділення Золочівської ОДПІ