Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Педагоги інклюзивного начання
14.04.2021 14:38 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини міста, Соціальна сфера

Всесвітній день безпеки та охорони праці на робочому місці


Золочівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області доводить до відома місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій Золочівського району, Бібрської та Перемишлянської ОТГ про відзначення Дня охорони праці в України у 2021 році, що проходить під девізом: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».
Всесвітній день безпеки та охорони праці на робочому місці у 2021 році буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров`я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці.
З моменту виникнення глобальної кризи на початку 2020 року пандемія COVID-19 мала глибокий вплив скрізь.
Протягом 2020 року та І кварталу 2021 року до Золочівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області надійшло 84 повідомлення від роботодавців про нещасні випадки, з яких 76 – про гостре професійне захворювання, що сталося з медичними працівниками. Станом на квітень 2021 року ще 6 випадків перебувають у стадії розслідування.
Страховий експерт з охорони праці Золочівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області долучається до:
- надання інформаційної допомоги щодо організації безпечної роботи працівників під час карантину, не допускаючи при цьому порушень трудового законодавства;
- залучення зацікавлених громадських організацій спілок та інших об’єднань до процесу формування політики щодо покращення безпеки та здоров’я працівників на роботі;
- розробки та впровадження на підприємствах програм навчання з питань охорони праці з урахуванням наявних та виникаючих потенційних виробничих ризиків, пов’язаних із застосуванням нових форм організації праці.
«Пандемія охопила майже всі аспекти світу праці, починаючи від ризику передавання вірусу на робочих місцях і закінчуючи ризиками безпеки та гігієни праці, що виникли в результаті заходів щодо пом'якшення поширення вірусу. Тому ця криза демонструє важливість зміцнення систем охорони праці, включаючи служби охорони праці, як на національному рівні, так і на рівні підприємств», – відзначається у зверненні Міжнародної організації праці.
Просимо долучитися та взяти активну участь у проведенні заходів з нагоди Дня охорони праці для підвищення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення та інвестування в стійкі системи охорони праці, спираючись на регіональні та національні приклади щодо пом'якшення та запобігання розповсюдженню COVID-19 на робочому місці.
Одночасно нагадуємо про необхідність дотримання усіх протиепідемічних вимог (масковий режим, соціальна дистанція, обмежена кількість осіб в одній установі, доступність дезінфекційних засобів та ін.) під час проведення заходів.

Консультації з питань охорони праці можна отримати за телефонами:
(263) 2-13-67, (265) 4-23-29, електронна адреса: fsszol@ukr.net