Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Відбудеться позачергова сесія міської ради
13.07.2021 12:40 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини міста

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час жнив


Літо - відповідальна пора для хліборобів. Під час жнив сільськогосподарські підприємства роблять все можливе, щоб без втрат зібрати і зберегти зерно. Та не слід забувати, що літо – це пожежонебезпечний період, тому в цей час особливо важливим завданням є збереження врожаю від вогню.

        Найпоширенішою причиною пожеж під час час жнив є необережне поводження з вогнем у хлібних масивах. Найменша необережність – паління, кинутий недопалок, розведення багать, спалювання пожнивних залишків, іскри від сільгоспмашин, а також технічна несправність збиральних машин і порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації, можуть призвести до знищення врожаю.
       Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, автомобільних шляхів і залізниць повинні бути обкошені і оборані захисною смугою щонайменше 4 м завширшки.
        До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені СПРАВНИМИ ІСКРОГАСНИКАМИ, забезпечені  ПЕРВИННИМИ ЗАСОБАМИ ПОЖЕЖОГАСІННЯ (комбайни і трактори - двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами). Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі.
Корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі. Збиральну техніку необхідно регулярно перевіряти на щільність з'єднання вихлопної труби з патрубком випускного колектора та колектора з блоком двигуна. У разі появи ознак пробивання прокладок роботу слід припинити до їх заміни.
Слід пам'ятати, що в період збирання врожаю категорично
  ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи часто призводять до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень.

        Наголошуємо: за самовільне випалювання сухої рослинності, або її залишків Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.
        Львівське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області звертається до працівників сільськогосподарської галузі та всіх громадян із проханням бути вкрай обережними з вогнем і пожежонебезпечними предметами, мандруючи на автомобілі, чи пішки повз хлібні лани.
У разі виникнення пожежі на хлібних полях негайно телефонуйте за номером - «101».
     Шановні громадяни, не легковажте питаннями пожежної безпеки  - не наражайте на небезпеку людське життя, майно та матеріальні цінності.

           Львівське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області