Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Небезпечна амброзія
21.07.2021 15:10 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини міста, Соціальна сфера

У кафе Львівщини заборонили приготування страв, які швидко псуються


Ніяких майонезних салатів та заварного крему: ресторанам Львівщини заборонили готувати страви, що швидко псуються

На Львівщині в літній період ресторанам заборонили готувати салати з майонезом або сметаною, а також десерти зі заварним кремом.

Під час позачергового засідання Львівської обласної комісії з питань ТЕБ і НС вирішили заборонити у кафе Львівщини приготування страв, які швидко псуються. Таке рішення ухвалили після масового отруєння в ресторані "Панський Книш", що у селищі Куликів. Про це повідомили у пресслжбі Львівської ОДА.

Так, протягом 6-8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували понад 20 людей, з них - 8 дітей з діагнозом "гостра кишкова інфекція". Всі вони 4 липня харчувались під час святкування в ресторані "Панський Книш". При поступленні стан пацієнтів був середньої важкості. Вже 10 людей виписані з медзакладу, інших планують виписати сьогодні, 13 липня.

Зазначається, що цей заклад громадського харчування отримав припис на усунення недоліків. Якщо ж вони не будуть усунені, то Держпродспоживслужба звернеться до суду для продовження обмеження щодо роботи закладу.

Відтак, за рішенням комісії ситуацію, яка призвела до масового захворювання на гостру кишкову інфекцію учасників святкування, визначили як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.

"Та щоб не допустити такої ситуації в майбутньому керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили зобов’язати керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, в т.ч. салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом; реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, в т.ч. на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання; наявності відповідних умов для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни; створення на підприємствах необхідного запасу миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків; забезпечення підприємств водопровідною водою гарантованої якості", - наголошують у ЛОДА.