Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Відбудется фестиваль
09.08.2021 09:34 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини міста, Соціальна сфера, Освіта, Культура, Влада

Село Ганачівка – фестиваль «Медова забава»


остинний двір «На Білому Потоці» у селі Ганачівка продовжує добрі традиції та зібрав сьогодні пасічників та усіх любителів меду і медових смаколиків на фестиваль «Медова забава» в рамках відзначення Дня пасічника. У святі взяли участь представники влади, зокрема Перемишлянський міський голова Олександр Зозуля.
Місце проведення заходу обрано не випадково - Перемишлянщина відома першою у Галичині та Європі школою бджільництва, яку заснував Юрій Любінецький ще у 1875 році.
Гості свята мали можливість поласувати різними сортами меду, дізнатися про корисні властивості продуктів бджільництва, особливості утримання та розведення бджіл, тонкощі професії бджоляра та спробувати себе у різноманітних майстер-класах народних промислів.
Також присутні мали змогу відвідати експозицію виставки, присвяченої 150-ій річниці від дня народження Григорія Кузневича, українського скульптора, майстра монументально - декоративної скульптури, який жив та похований у Ганачівці.
Музика, пісні, виступи творчих колективів, майстер-класи, розваги для дітей, конкурс медоварів, запалення ватри та щирі вітання пасічникам - фестиваль пройшов незабутньо, яскраво та… солодко!