Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Як роботодавцю з'ясувати, є е-лікарняний первинним чи продовженням?
03.09.2021 14:33 Вік: 3 yrs
Категорія: Благоустрій міста, Оголошення, Увага!

На Перемишлянщині платникам надали практичні поради з подання звітності в електронній формі


На Перемишлянщині платникам надали практичні поради з подання звітності в електронній формі
Подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн та отримання адміністративних послуг, використовуючи електронні сервіси - основні питання, які розглянули податківці під час чергового практикуму у Перемишлянській ДПІ.
Також учасникам зустрічі було роз’яснено, що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, об’єкти декларування, ставки, строки подання декларації та строки сплати. Наголошено,  що в декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Компанія декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Довідкова  інформація у форматі роз’яснень, листівок розміщена в Центрах обслуговування територіальних органів ДПС, а також  на субсайті ДПС у банері «Одноразове добровільне декларування».

Затверджено форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації
Перемишлянська ДПІ повідомляє, що наказом Мінфіну України від 02.08.2021 №439  затверджено форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання, який набуває чинності з 01 вересня п.р.
Нагадуємо, що з 1 вересня 2021 року розпочинається одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.
Декларування буде відбуватися шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація.

Отримуйте послуги ЕДП за цифровими документами в Дії
Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що з 25 серпня 2021 року Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі - Надавач) приєднався до застосунку «ДІЯ».
Це дає можливість всім фізичним особам звернутись до Надавача для отримання кваліфікованого електронного підпису чи печатки, без надання копій паперових документів, що значно спрощує отримання даної послуги.
Як це працює?
1. У власника повинен бути відображений паспорт громадянина України або паспорт громадянина України для виїзду за кордон у застосунку «ДІЯ», версії не нижче 2.0. Копію одного з документів можна надати за допомогою функції «ШЕРІНГ» застосунку «ДІЯ».
Для цього необхідно продиктувати штрих-код та підтвердити передачу даних з «Дії».
2. Пройти ідентифікацію за допомогою електронного паспорта.
3. Отримати електронний кваліфікований підпис чи печатку.
Це дуже зручно та займає всього декілька хвилин.
Всю інформацію розміщено на сайті acskidd.gov.ua.

        Понад 3 млрд грн задекларовано громадянами доходів за 2020 рік з початку року
Станом на 01.08.2021 року громадянами Львівщини подано 16 073 декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік, що на 2 873 декларації більше у порівнянні з минулим роком, або на 21,8 відс та задекларовано 3 641,1 млн грн, що на 560,2 млн грн більше ніж торік.
Нагадуємо, що кампанія декларування минулорічних доходів громадян закінчилася, але особи, які мають право на податкову знижку, можуть подати декларацію до кінця 2021 року.
До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником ПДФО витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги). Перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки  визначений ст. 166 Податкового кодексу.  Скористатися  таким правом можна лише за витратами 2020 року.
Звертаємо увагу, що декларацію можна направити до податкових органів засобами електронного зв’язку. Для цього потрібно скористатися Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Повідомлення про прийняття  працівника на роботу можна подати за допомогою Електронного кабінету

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що власники підприємств, установ, організацій та фізичні особи підприємці зобов’язані  подавати до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску повідомлення про прийняття працівника на роботу. Повідомлення затверджене постановою КМ України  від 17.06.2015 № 413 та подати  його  можна за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет».
Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.
Режим «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету забезпечує можливість створення платниками податкової, фінансової, статистичної звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі Повідомлення, підписання і подання такої звітності до контролюючих органів.  Із запропонованого переліку форм слід обрати форму «J(F)3001001» Повідомлення про прийняття працівника на роботу» та  зазначити відповідний територіальний орган ДПС (регіон, район) в полі «Код ДПІ».                           
Нагадаємо, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом та подання повідомлення про прийняття його на роботу.