Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Уникнення помилок при роботі з е-лікарняними
08.10.2021 14:57 Вік: 2 yrs
Категорія: Благоустрій міста, Новини міста

Про стан розрахунків з бюджетом платник може дізнатися за допомогою Електронного кабінету платника


Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що оновлення інформації на вебпорталі ДПС щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.
Меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету надає платнику податків доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. Відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема:
- орган ДПС; назва податку (платежу); платіж (код); бюджетний рахунок по кожному виду податку (платежу) на поточну дату; нараховано/зменшено; сплачено до бюджету; повернуто з бюджету; пеня; недоїмка; переплата; залишок несплаченої пені.
Обравши один з податків (платежів) платник подвійним натисненням кнопки миші отримує доступ до деталізованої інформації з інтегрованої картки платника по вибраному податку (платежу) в розрізі проведених операцій.
Також платник податків має право надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.
      Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через Електронний кабiнет ДПС
Перемишлянська   ДПІ  нагадує,  що у період з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року триває  одноразове  (спеціальне) добровільне декларування, яке  передбачає сплату збору з одноразового  (спеціального) добровільного декларування.
Форму Декларації та Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації затверджено наказом Мінфіну України від 02.08.2021 № 439.
Вказана Декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі.
Платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право, зокрема, подавати звітність в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.
Фізичній особі для подання добровільної декларації через вебпортал ДПС необхідно:
1. Увійти до Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.
2. Обрати меню «ЕК для громадян», розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація» та натиснути кнопку «Створити»;
3. У запропонованій формі Декларації персональні дані підтягуються автоматично, але їх потрібно перевірити, та у разі наявності в таких даних помилок – виправити їх;
4. Заповнити необхідні розділи та поля Декларації. При цьому для відображення інформації щодо вартості активів у розд. III – IX Декларації необхідно скористатися кнопкою «+»;  
5. Після того, як всі дані внесені, зберегти Декларацію, підписати за допомогою кваліфікованого електронного підпису та відправити.
6. Відправлену Декларацію можна переглянути у меню «Перегляд звітності».
Звертаємо увагу , що зразок заповнення  одноразової(спеціальної)  декларації розміщений на вебпорталі ДПС за посиланням tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/zrazok-zapovnennya/.
Щодо  відкриття спеціального рахунку в банку для цілей добровільного декларування фізособами своїх амктивів
Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України  до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.
Декларант відкриває в банку спеціальний рахунок та вносить на нього готівкові кошти, банківські метали через операційну касу банку за заявою на переказ готівки, а у реквізиті «Призначення платежу/зміст операції» зазначає «добровільне декларування».
Після підтвердження джерел походження грошових коштів, банківських металів декларант має право:
- перерахувати грошові кошти, банківські метали на власний поточний рахунок фізичної особи, відкритий в банку України;
- або зняти грошові кошти, банківські метали та закрити спеціальний рахунок;
- або подати в банк заяву та використовувати надалі цей рахунок як звичайний поточний рахунок фізичної особи, відкритий для власних потреб.
Декларант додатково до документів для відкриття спеціального рахунку подає анкету та заяву.
Банк уживає заходів щодо встановлення джерел походження коштів у національній та іноземних валютах, банківських металів у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу.

                                                            До уваги платників!
12 жовтня  2021 року з 10.00 до 11.00  в Перемишлянській  ДПІ  відбудеться сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань  добровільного декларування доходів   громадян. На запитання платників відповідатиме начальник податкової інспекції Дяків Ігор  за телефоном: (263)21420.