Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< ЗАЯВА про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки генерального плану с. Липівці Львівського району
10.11.2021 12:35 Вік: 2 yrs
Категорія: Соціальна сфера, Благоустрій міста, Увага!

Візьміть дитину у родину!


Кожна дитина мріє вирости в безпечній сім'ї, бути оточеною турботою батьків, з якими можна розділити радощі й невдачі. Однак, на жаль, для багатьох  дітей, які зазнали скривдження  та занедбання у ранньому дитинстві  під час перебування у неблагополучній сім’ї чи інтернатному закладі - це лише мрія, оскільки в силу різних обставин у них немає таких можливостей. Наразі,  сімейні середовища, що відзначаються високим рівнем стресу, мають підвищену ймовірність зростання випадків домашнього насилля, сімейних конфліктів, насилля над дітьми та нехтування дітьми, а також підвищення ризиків інституціоналізації дітей. Тому зараз, як ніколи існує підвищена потреба в  альтеративних формах виховання і в Перемишлянській територіальній громаді.
До альтернативних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування належать прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.
            Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Дитячий будинок сімейного типу ( ДБСТ) – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Загальна кількість дітей (власних та вихованців) у дитячому будинку не повинна перевищувати 10 чоловік.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування перебувають у прийомній сім'ї та дитячому будинку сімейного типу  до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації – до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.
У разі утворення прийомної сім’ї/ ДБСТ, прийомні батьки/батьки - вихователі беруть  прийомних дітей, дітей-вихованців на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов (належного стану житлового приміщення, необхідної житлової площі, належного санітарного стану, наявності необхідних меблів, побутової техніки та інших предметів тривалого вжитку, наявності умов для проживання, виховання та розвитку дитини). Влаштування дітей у прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу проводиться з урахуванням віку прийомних батьків, батьків-вихователів та дітей, щоб на час досягнення обома прийомними батьками, батьками-вихователями пенсійного віку всі прийомні діти, діти-вихованці  досягли віку вибуття з прийомної сім’ї, ДБСТ. У разі досягнення пенсійного віку одним з прийомних батьків, батьків-вихователів, час перебування дітей визначається за віком молодшого з батьків. В окремих випадках за згодою сторін прийомна сім’я /ДБСТ може функціонувати і після досягнення прийомними батьками/батьками-вихователями пенсійного віку, але не більше ніж протягом п’яти років.
Розмір грошового забезпечення встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця та на кожну прийомну дитину. Щомісячний сумарний обсяг грошового забезпечення батькам-вихователям розподіляється між батьками-вихователями рівними частинами за їх згодою.
Державна соціальна допомога призначається і виплачується щомісяця в грошовій формі батькам-вихователям на кожну дитину-вихованця і прийомним батькам на кожну прийомну дитину. Грошове забезпечення також призначається і виплачується щомісяця кожному з батьків-вихователів і одному з прийомних батьків.
          Створити  прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу - відповідальне  рішення, завдяки якому Ви можете  дати шанс дитині провести більш щасливе дитинство і отримати уявлення про сім'ю як безпечне середовище з взаємною підтримкою.
Якщо Ваше серце наповнене любов’ю, якою Ви хочете поділитись з дітьми, якщо Ви маєте бажання професійно самореалізуватись у вихованні дітей,  прагнете стати батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу, створити сімейний затишок знедоленим дітям, подарувати їм радість сімейного спілкування, турботу, тепло,звертайтесь до:
 Служби справах дітей виконавчого комітету Перемишлянської міської ради  за адресою: м. Перемишляни, вул. Привокзальна, 3, конт. особа Галина Куніцькател.:0963326532.
 Комунального закладу Територіальний центр соціального обслуговування ( надання соціальних послуг)Перемишлянської міської ради за адресою: м.Перемишляни, вул.Міжгірська 4 , конт. особа Оксана Винницька тел.:0678112784.