Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Рекомендації щодо захисту від нових штампів COVID-19
22.11.2021 17:31 Вік: 2 yrs
Категорія: Благоустрій міста, Новини міста

Кампанія добровільного декларування: задекларовано активи вартістю 157,2 млн гривень


    

З початку кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами України задекларовано активів загальною вартістю  157,2 млн гривень. Загальна сума задекларованого збору склала 7,3 млн грн., сплачено станом на 17.11.2021 -  6,7 млн гривень.
Нагадуємо, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.
Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обов`язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.
Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет. До подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

                          В Перемишлянській ДПІ відбулась зустріч з платниками

Днями в Перемишлянській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  відбулась зустріч  начальника інспекції Ігоря Дяківа з представниками бізнесу.
В ході спілкування висвітлювались питання адміністрування місцевих податків, погашення заборгованості з податкових платежів, дотримання вимог трудового законодавства. Також звернуто увагу на особливості застосування касових апаратів у 2022 році платниками єдиного податку та роз`яснено переваги використовувати єдиного рахунку для сплати податків.
Крім цього, присутнім нагадали механізм одноразового добровільного  декларування громадянами своїх активів. Зазначено об’єкти декларування, ставки та  порядок подання декларації. Наголошено, що до декларанта, який сплатив у повному обсязі суму збору не проводиться податкова перевірка джерел отримання доходів, за рахунок яких було набуті  задекларовані активи.
Зустріч відбулась у форматі запитання – відповіді.
   
Податкова амністія як засіб стимулювання  детінізації  доходів
Податкова амністія - цивілізована легалізація активів на компромісних умовах, яка передбачає    добровільне декларування  громадяни  своїх активів, отриманих за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки до 1 січня 2021 року. Про це зазначив  під час спілкування із ЗМІ  начальник  Перемишлянської ДПІ Ігор Дяків.
Об'єктами одноразового декларування можуть бути: нерухоме і рухоме майно, зокрема об'єкти незавершеного будівництва,  валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном. Не підлягають декларуванню: квартира, яка не перевищує 120 кв.м, будинок не більший за 240 кв.м,  нежитлова нерухомість - 60 кв. м., один транспортний засіб особистого некомерційного використання, земельні ділянки, площа яких відповідає нормам безоплатного передавання, а також інші активи, сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень.Одноразова декларація подається виключно в електронній формі через Електронний кабінет платника. Термін подання - до 1 вересня 2022 року.
Подання декларації є добровільним, і це є можливість кожного з громадян цивілізовано легалізувати свої активи.

                                               Підписуйтесь –  Вам буде цікаво
Життя кожного з нас, не лише податківців, пов’язане з питаннями оподаткування - заробітна плата, соціальна пільга, податкова знижка, декларування, дохід від підприємницької діяльності тощо.
Про все це ви не лише отримаєте корисну інформацію, але й зможете надіслати запитання та отримати на них онлайн-відповіді.
Заходьте за цими посиланнями та підписуйтеся.
Реагуйте, запитуйте, поширюйте, критикуйте.
А ми, неодмінно, з вашою допомогою намагатимемось стати ще кращими.
Instagram – ГУ ДПС у Львівській області (tax_service_lviv)
Telegram – ДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)
Facebook: www.facebook.com/tax.lviv
YouTube – ДПС у Львівській області
(https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області )
Cубсайт Територіальних органів ДПС у Львівській області: lv.tax.gov.ua.

Використовуєте єдиний рахунок для сплати податків
Порядок функціонування єдиного рахунка затверджено постановою КМУ від 29.04.2020 р. №321. За бажанням платник податків може використовувати такий рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів. Для цього необхідно подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через «Електронний кабінет».
При цьому, платник один раз протягом календарного року має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку.
Єдиний рахунок не може використовуватися платником для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.
Такий спосіб сплати податків і зборів є комфортним, оскільки скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.