Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Стартував прийом документів від релокованого бізнесу для участі у обласній програмі підтримки
11.05.2022 17:00 Вік: 2 yrs
Категорія: Благоустрій міста, Оголошення, Увага!

Воєнний стан і ринок праці Львівщини



В умовах воєнного стану служба зайнятості Львівщини працює у штатному режимі й надає соціальні послуги як працедавцям задля укомплектування заявлених вакансій, так і шукачам роботи з метою повернення їх до трудової діяльності.
Від початку повномасштабного вторгнення на українську землю путінських військ, тобто з 24.02.2022 р. до 10.05.2022 р., за допомогою у працевлаштуванні до базових центрів зайнятості та філій ЛОЦЗ звернулося 6,4 тис. безробітних, працевлаштовано 2,2 тис. безробітних.
У зазначений період соціальні послуги служби зайнятості з метою пошуку роботи отримали 1,8 тис. переселенців, котрі прибули на Львівщину з районів ведення активних бойових дій, із них 0,6 тис. мали статус вимушено перемішених осіб. Роботою забезпечено 205 ВПО.
У період російсько-української війни цьогоріч від 926 фірм і компаній надійшла інформація про наявність 4,3 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. До топ-10 найбільш затребуваних професій увійшли водії автотранспортних засобів, швачки, оператори верстатів та установок, касири торговельного закладу, двірники, електромонтери, продавці продовольчих товарів, кухарі, монтери кабельного виробництва та охоронники.
В області триває робота щодо надання працедавцям компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування осіб, котрі офіційно визнані вимушено переміщеними. Станом на 10.05.2022 року до Львівського обласного центру зайнятості для призначення компенсаційних виплат надійшли пакети документів від 76 підприємств, які забезпечили роботою 120 переселенців. Здебільшого урядовою програмою в області скористалися суб’єкти господарювання, що ведуть діяльність у таких галузях економіки як переробна промисловість (виробництво), оптова та роздрібна торгівля, організація харчування, професійна, наукова та технічна діяльність, охорона здоров’я, сільське господарство та будівництво. З інструкцією щодо отримання компенсації можна ознайомитися за посиланням bit.ly/3rLlpAI .

Перемишлянська районна філія
Львівського обласного центру зайнятості