Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Відновлення реабілітаційного та санаторно-курортного лікування.
19.06.2022 11:57 Вік: 2 yrs
Категорія: Благоустрій міста, Новини міста

ЗІ СВЯТОМ ЗДОРОВ’Я, ЛЮДЯНОСТІ, НАДІЇ!


ЗІ СВЯТОМ ЗДОРОВ’Я, ЛЮДЯНОСТІ, НАДІЇ!
З  ДНЕМ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА!
      Щороку у третю неділю червня в Україні  ми вшановуємо  медичних працівників. Без сумніву, професія - від Бога. Саме через руки і знання медиків Бог  здійснює найвищу милість - повертає людей до життя.  У найскладніші, найдраматичніші хвилини в житті держави медичні працівники завжди на передовій. Події Революції Гідності, ковід, військові дії на Сході, повномасштабна війна - Суми,  Чернігів, Азовсталь, Буча, Миколаїв…
І на кожному фото страшних руйнувань, у кожному репортажі є карета швидкої допомоги і медики - люди, які  разом з таблетками дають надію, а разом з ін‘єкціями та крапельницями вводять в наш організм оптимізм і віру у те, що ми переможемо - і хворобу, і, звичайно, росію… ЩИРО ДЯКУЄМО ВАМ!
      Напередодні свята міський голова Олександр Зозуля від імені депутатського корпусу Перемишлянської міської ради привітав колектив лікарні з професійним святом:

«Сьогодні з особливою приємністю хочу сказати, що завдяки ефективній співпраці міської ради, адміністрації ЦРЛ та лікарів медицина Перемишлянщини вийшла на новий етап розвитку.   
Вдалося ліквідувати величезну заборгованість, яка залишилася Перемишлянській громаді у спадок після ліквідації району. З Національною службою здоров‘я укладено 12 пакетів, згідно з якими держава відшкодовує вартість надання медичних послуг. Це відшкодування визначає рівень зарплат працівників і розвиток установи (для порівняння - в одній із сусідніх громад укладено лише два таких пакети). Особисто не знаю, чи ще якась лікарня поблизу може похвалитися настільки  сучасним рентген-апаратом, який ми отримали від наших партнерів з Хюрта. Вартість рентгена - 84 000 євро.  
Такі коштовні подарунки ніхто не зробить просто так. Очевидно, наші друзі і з Хюрта, зі Скавіни розцінюють Перемишляни як надійного і чесного партнера, тому допомога є настільки потужною.
Звичайно, окрім здобутків є багато проблем. Переконаний, що більшість з них можна вирішити тоді, коли дії влади можуть опертися на розуміння і підтримку працівників. Ще раз дякую всім за щоденне сумлінне виконання службових обов‘язків».


      Медицина в Перемишлянах має давню і славну історію.  Надзвичайно важливу і потрібну роботу зараз проводить доцент кафедри давньої історії України та архівознавства Львівського державного університету ім. Івана Франка  ОЛЕГ ДУХ, який вивчає  і досліджує історію Перемишлянщини, зокрема і медичної галузі. Дуже цікавий екскурс в історію Перемишлянської медицини підготував пан Олег і презентував його на цій зустрічі  з нагоди професійного свята. Пан Олег Дух заохочує до спілкування всіх, хто може поділилися спогадами, має старі фотографії медичних працівників або якусь цікаву інформацію про діяльність лікарні. Попереду - робота над проєктом до 125-річчя нашого лікувального закладу, яке відзначатимемо 1 листопада 2022.
      

      Низький уклін Вам, люди в білих халатах, за Вашу щоденну працю!
       Здоров‘я Вам, сили, терпіння і професійних успіхів!
       Добробуту Вашим родинам!
       МИРУ нашій Україні!
з повагою
міський голова                                                Олександ ЗОЗУЛЯ