Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Воєнний стан і ринок праці Львівщини
15.05.2022 12:55 Вік: 2 yrs
Категорія: Благоустрій міста, Новини міста

Делегація з міст-партнерів Хюрта(Німеччина) та Скавіни(Польща) у Перемишлянах



        У суботу, 14 травня, Перемишляни відвідала офіційна делегація з міст-партнерів Хюрта(Німеччина)  та Скавіни(Польща) Німецьку делегацію очолював мер міста Дірк Броєр, польську - голова Товариства співпраці міст Сергіуш Романскі. Найперше, що зробили іноземні гості в Україні , - це відвідали Личаківський цвинтар, віддали шану Героям та поклали квіти до їхніх могил.
Уряд міста Хюрт та громадська організація «Lions clubs international” подарували  для хірургічного відділення Перемишлянської лікарні мобільний рентген-апарат, вартістю 84 000 євро.
Насправді потреба у такому апараті була просто величезною. Люди щодня травмуються , а пересувний рентген  дозволить діагностувати хворих відразу у віддділенні.
Рентген  був доправлений в Перемишляни завчасно, бо проблемним є перетин кордону та оформлення митних документів. Вирішенням цих питань  займалася  Перемишлянська міська рада.
14 травня  пан Дірк Броєр офіційно передав рентген у хірургію, а  представник фірми-виробника надав відповідні консультації та інструкції щодо користування.
     «Я посаджу сьогодні яблуню, навіть якщо буду знати, що завтра кінець світу», - ці слова Мартіна Лютера процитував  пан Дірк, звертаючись зі словами підтримки до мешканців Перемишлянщини.
Він сказав, що вражений героїзмом українців, запевнив, що і надалі підтримуватиме нашу громаду. Закликав не втрачати оптимізму - бо ж треба ще яблука з‘їсти з тої яблуні…
         У складі делегації з Хюрта -  багато пожежників. Співпраця між пожежними частинами триває уже близько трьох років. Німецькі пожежники теж  активно допомагають нашим рятувальникам
необхідним спорядженням.  Упродовж травня   Перемишляни отримають з міста Хюрт сміттєзбиральну машину  та потужний генератор, який зможе забезпечити безперебійне електропостачання на важливих для міста об’єктах - на водозаборі  та у поліклініці.
       До слова з початку війни від наших партнерів приїхало шістнадцять фур з гуманітарними  вантажами, які були відправлені у військові частини, госпіталі, дитячі будинки, цивільним людям у міста Бучу, Миколаїв, Чернігів, Житомир та інші населені пункти, які постраждали від війни.
Також Олександр Зозуля, Дірк Броєр, Сергіуш Романскі, Рудіґер Вінклер отримали подяки від 24 бригади ім. Данила Галицького за підтримку та допомогу військовим.  Їх вручив капітан Максим Ємець, який отримав поранення на Донеччині. Військовий подарував для Хюрта ікону, яку врятували воїни з розбомбленої церкви, як символ незнищенності України та бойові українські прапори, обпалені війною.
        Христина Замула, начальник військової адміністрації Львівського району, спілкуючись з гостями сказала, що співпраця з міжнародними партнерами, яка налагоджена у Перемишлянській громаді,  є однією з найкращих у межах Львівського району.
         Віталій Патрун, начальник пожежної частини, звертаючись зі словами подяки  до закордонних друзів  сказав:
«Україна живе, незважаючи ні на що.  
У підземеллях «Азовсталі» одружуються закохані.  У нас народжуються діти. Ми не втрачаємо оптимізму, ми віримо,любимо, працюємо кожен на своєму місці. Тому ми переможемо».
         Від імені мешканців Перемишлянської громади висловлюємо величезну вдячність нашим закордонним друзям у Хюрті і Скавіні за те, що допомагають нам у такий складний час.
Дякуємо за дружбу і не втрачаймо оптимізму!