Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Співпраця між Скавіною та Перемишлянами триває вже 5 років
05.12.2013 17:58 Вік: 10 yrs

Перемишлянське відділення Золочівської ОДПІ інформує


Коли “спрощенці” звітують з єдиного соціального внеску раз на рік

 Фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, без використання праці найманих працівників, формують та подають звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом. Звітним періодом для них є календарний рік. 

 Звіт подається за формою згідно таблиць 2, 4 додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 р. № 454.  

 При цьому, звіт не подається платниками єдиного податку, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

 

Перемишлянським ЦОПП видано понад 2,3 тисячі реєстраційних номерів.

           Перемишлянським відділенням Золочівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Львівській  області протягом січня-листопада 2013 року видано 2379 реєстраційних номерів облікової картки платника податків жителям району. 

           Отримати реєстраційний номер облікової картки платника податку можна в Центрі обслуговування платників за місцем реєстрації, а також за місцем отримання доходів. 

            За бажанням громадяни можуть відмовитися від реєстраційного номера. Тоді у їх паспорті роблять відповідну відмітку, після чого вони мають право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Облік таких фізичних осіб-платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по-батькові та серією і номером паспорта. 

             Нагадуємо, що у разі зміни облікових даних, які вносяться до Державного реєстру фізичних осіб (паспортних даних або місця проживання), необхідно протягом місяця повідомити про це територіальний орган Міндоходів для внесення відповідних змін. Звертайтеся у Центр обслуговування платників за адресою: м. Перемишляни, вул. Галицька, 26а, зал №1 «Видача довідок та дозвільних документів».

                   За користування землею платники Перемишлянського району сплатили більше 2,8 млн. грн. 

            З початку року платники Перемишлянщини сплатили більше 2878,4 тис.грн. земельного податку та орендної плати за землю, що на 740,8 тис.грн. більше аналогічного періоду минулого року. 

            Нагадуємо, юридичні особи та фізичні особи-підприємці, якими подано податкові декларації з плати за землю на 2013 рік, сплачують плату рівними частками щомісячно протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду. 

            За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі, платник подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни. При цьому, податкове зобов’язання за новою податковою звітністю, у тому числі за нововідведені земельні ділянки, сплачується щомісячно протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця,  в якому відбулись зміни (ст. 286.4. Податкового кодексу України-ПКУ). 

                                                    Інформаційно-комунікаційний сектор