Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

<  В нашому місті відбулося перше загальне міжконфесійне Йорданське Водосвяття
24.01.2014 12:27 Вік: 10 yrs

У м.Перемишляни відзначили свято Злуки покладанням вінка до могили Cічовим Стрільцям та Молебнем за Україну


22 січня 2014 року в Україні відзначалася 95-та річниця ухвалення Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності та неподільності.

З цієї нагоди у м.Перемишляни відбулися заходи, а саме на міському цвинтарі голова Перемишлянської райдержадміністрації Орест Краєвський та голова районної ради Петро Бучок поклали вінок до могили Січових Стрільців. Віддати шану полеглим цього дня прибули також перший заступник голови РДА Іван Рій, заступники В’ячеслав Денейчук та Наталія Гавінська,  Перемишлянський міський голова Олександр Зозуля, його заступник Йосип Кузьма, секретар міської ради Стефанія Щерба та громадськість міста.

Також у місцевому храмі Святого Володимира та блаженного отця Омеляна Ковча (УГКЦ) відслужився Молебен до Богородиці з нагоди свята Злуки, а також в наміренні покращення складної політичної ситуації у нашій державі. У молебні взяли участь 15 священиків Перемишлянського та Унівського деканатів, а також ієромонахи Унівської лаври разом із ігуменом о.Теодором.

Довідково: 

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.