Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Звернення Перемишлянського міського голови Олександра Зозулі з нагоди Новорічних та Різдвяних Свят
15.01.2016 10:18 Вік: 8 yrs

Будьте обережні на льоду


   Зима-чудова пора відпочинку на льоду. Забави на ковзанах, лижах, підлідна рибалка загартовують організм людини, зміцнюють її здоров”я, надають бадьорість, підвищують працездатність та покращують самопочуття.  Тому дорослі, а особливо школярі, із задоволенням зустрічають цю пору, забуваючи про небезпеку, яку може таїти у собі лід.

  Отож, дітям необхідно пам”ятати, що зима приносить не лише радість, а в деякій мірі приховує реальну небезпеку для життя і ваш відпочинок на льоду не повинен супроводжуватись тривогою за вас батьків та близьких.

  Одним із таких факторів небезпеки є тонкий лід. Не забувайте, що біду шукати не доводиться - вона сама знаходить свою жертву. Щоб з вами не трапилось лиха потрібно обережно поводитись на кризі.

  Найбільш небезпечна крига – перша і остання. У цей час значно підвищується загроза нещасних випадків на льоду , особливо серед дітей шкільного віку, адже крига ще надзвичайно тонка, неміцна і не витримує маси навіть маленької дитини.

      Є три основні причини, в силу яких взимку люди опиняються на льоду: забави дітей та підлітків, підлідна риболовля та переправи. Перш ніж ступити на лід дізнайтеся товщину льдового покриву на водоймі чи річці.

      У гирлах річок та приток міцність льоду послаблена течією.

Отож для одного пішохода товщина льоду повинна бути не менше 5-7 см., для групи людей при переправах не менше 15 см., а при масовому катанні на ковзанах -25 см.

Особливу обережність слід проявляти у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами підприємств, які впадають у водойму, кущами і травою, що виступають на поверхню.

   На особливу увагу заслуговують любителі підлідної риболовлі. Їм обов”язково необхідно брати з собою міцну мотузку довжиною не менше 12-15 метрів. На одному кінці її закріплюється предмет вагою 400-500 грамів, на другому влаштовується петля. При необхідності така мотузка закидається на безпечну відстань, що дозволяє надати людині, яка провалилась під лід, швидку допомогу.

      Шановні батьки! Не будьте байдужими до своїх дітей, нагадуйте їм про те, як потрібно поводитись біля води під час криги, забороняйте їм гратися на річках, озерах без нагляду дорослих.

     Також звертаємось до вчителів щодо необхідності проведення роботи серед учнів з питань безпечної поведінки на льоду та дотримання інших правил безпечної поведінки на вулицях населених пунктів Перемишлянського району у зимовий період.

                             Перемишлянського РС ГУ ДСНС України у Львівській області