Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Ми на Порталі місцевої статистики Львівщини
20.07.2023 17:25 Вік: 282 days

Що ви знаєте про йододифіцит?


   Дефіцит йоду є важливою медико-соціальною проблемою в багатьох країнах світу, яка безпосередньо пов'язана з харчуванням населення, в першу чергу дитячого.
Фізіологічне значення йоду для організму людини полягає в тому, що він бере найактивнішу участь у функції щитоподібної залози, входить до складу її гормонів, які регулюють обмін речовин, енергетичні процеси і теплообмін організму.
   Слід зазначити, що фізіологічною потребою для кожної людини є вживання відповідної добової дози йоду щоденно. Так, для дітей віком до 6 років - добова доза становить 90 мкг, 6-12 років -120 мкг, для дітей старше 12 років - 150 мкг. Масова профілактика йододефіциту розрахована на усіх жителів ендемічного регіону і передбачає вживання продуктів харчування, збагачених йодом(йодована сіль, журавлина,морська капуста, кальмари, фейхоа, камбала, креветки, хек, тріска, виноград,груші, курятина, судак,картопля волоські горіхи, яблука, апельсини, вишні, яловичина, лосось, індичатина, біла квасоля, куряче яйце,тунець, чорнослив, свинина, фісташки, пшенична крупа, хурма, молоко, полуниця).