Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Вулицями нашого міста пройшла Хресна Дорога
25.03.2014 18:46 Вік: 10 yrs

У дворі музею «Тюрма на Лонцького» відбулося поминальне богослужіння пам’яті о.Омеляна Ковча та новітніх Героїв України


     У нашому місті з постаттю о.Омеляна Ковча асоціюється три календарні дати. Перша – 20 серпня, день народження отця, наступна – це друга половина місяця травня, коли відбуваються великі священичі прощі та третя – 24 березня – коли вшановуємо день смерті блаженномученика.

  Із всіх місць, що якимось чином пов’язані із Омеляном Ковчем, у м.Перемишляни відбувається найбільша кількість заходів, пов’язана із Його постаттю. Та знаємо, що про нашого довголітнього пароха пам’ятають також і в місті Космач, де Він народився, у концтаборі Майданек – де загинув мученицькою смертю, а також у Львові у тюрмі, що по колишній вулиці Лонцького, де отець перебував по арешті. На даний час «Тюрма на Лонцького» є національним музеєм – меморіалом жертв окупаційних режимів, працівники якого вважають отця Омеляна одним із найвідоміших осіб, які мали нещастя побувати у стінах цього закладу.

    Цього року виповнюється 70 років від дня смерті блаженномученика Омеляна Ковча.

    24 березня у дворі музею тоталітарних режимів «Тюрма на Лонцького» (вул. Степана Бандери, 1) відбулася панахида приурочена 70-ти річчю від дня смерті Ковча та молитва  за новітніх Героїв України. У поминальній молитві взяли участь люди для котрих життя та діяльність отця Омеляна має велике значення. Організаторами заходу була громадська патріотична організація «Український чин», Львівська міська рада та музей «Тюрма на Лонцького». Серед присутніх були священнослужителі, родичі отця Ковча, відомі люди м.Львова, Перемишлянський міський голова Олександр Зозуля, працівник Перемишлянської міської ради Роксолана Гуніник та журналісти засобів масової інформації міста та області, у їх числі був відомий фотограф-націоналіст Олег Панас.