Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

Співпраця із містами Республіки Польща

   «Міста-побратими» або «Поріднені міста» — міста, розташовані в різних державах, між якими встановлено постійні дружні зв’язки для взаємного ознайомлення з життям, історією та культурою, для досягнення кращого взаєморозуміння, зміцнення співпраці та дружби між народами різних країн. Співпраця міст реалізується через обмін делегаціями, художніми та спортивними колективами, виставками, а також літературою, кінофільмами, фотоматеріалами про життя міст. Не менш важливим є і обмін досвідом ведення міського господарства. Сьогодні м.Перемишляни підтримує дружні зв’язки з містами Скавіна, Лосіце та Янів Підляський (Республіка Польща).

Місто Скавіна /Urząd Miasta i Gminy w Skawinie/

   Місто і Гміна Скавіна розташоване недалеко від всіма знаного Кракова,  належить до Малопольського воєводства Краківського повіту. Засновником міста є король Казимир Великий. У 2002 році Папа Римський Іван Павло ІІ під час відвідин своєї батьківщини побував і поблагословив м.Скавіна. У місті багато підприємств, закладів культури та спорту.  

    23 серпня 2009 року підписано Акт встановлення партнерських стосунків між містом Перемишляни на Україні та містом і ґміною Скавіна в Польщі.  Впродовж часу співпраці неодноразово здійснювався обмін делегаціями, зокрема, найбільші результати і приємні враження залишають взаємні відвідини груп дітей, які під час спілкування пізнають культуру і побут сусідньої держави. Такі візити здійснюються кожного року.

    Переглянути офіційну сторінку міста партнера Скавіна можна за наступним посиланням:   www.gminaskawina.pl

Місто Лосіце /Miasto i Gmina Łosice/

   Місто і Гміна Лосіце знаходиться у Мазовецькому повіті. Розташоване за 120 км. на схід від столиці Польщі Варшави.  Перша згадка про Лосіце датується 1264 роком. А вже у 1505 році місту надається Магдебурське право. Вулиці багаті на давні архітектурні споруди.

   20 червня 2011 року підписано угоду про партнерство між містом Перемишляни на Україні та містом і ґміною Лосіце в Польщі.

      Переглянути офіційну сторінку міста партнера Скавіна можна за наступним посиланням:  www.gmina.losice.pl