Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Музика на добро!
16.06.2014 09:49 Вік: 10 yrs

Церква за здоровий спосіб життя


   12 червня, в Перемишлянах пройшов турнір з міні-футболу, серед священиків Стрийської єпархії

    Традиція грати у футбол зародилась ще минулого року. Тоді отці Церкви Стрийської єпархії провели турнір з нагоди святкування празника Бога – Творця у м.Моршин. Першість здобула команда Перемишлянського району. Цього ж року, турнір присвячений 25-ій річниці виходу УГКЦ з підпілля. В змаганнях взяли участь представники чотирьох районів єпархії: Стрийського, Городоцького, Жовківського та Перемишлянського (Миколаївський район, який також входить до складу єпархії, команди не представив) . 

   Дійство розпочалось Молебнем до блаженного священомученика Омеляна Ковча у храмі св.Миколая в м.Перемишляни. Очолив молитву о. Іван Барабаш, протопресвітер деканату м. Стрий. В своїй проповіді він привітав учасників змагань та закликав до активного поширення спорту в житті церкви.

- Папа Франциск говорить до нас сьогодні дуже важливі слова: він наголошує, що людина повинна себе знаходити в спорті. Не лише бути захопленим якимсь футболістом чи боксером, а й самому пропагувати спорт в житті церкви. Адже, в здоровому тілі – здоровий дух.

   По закінченні молитви, отці вирушили до місцевого стадіону «Колос», де зіграли шість ігор, за круговою схемою. За підсумками напруженої гри першість знову виборола молода команда Перемишлянщини, здобувши перемогу в усіх трьох матчах. Склад команди: о.Володимир Ганчій-с.Любешка, о.Віктор Мельник-м.Перемишляни, о.Іван Биков-с.Вовків, о.Ярослав Огоновський- с.Ушковичі, о.Дмитро Тхір-с.Лагодів, о.Петро Закаляк-м.Перемишляни та о.Анатолій Камад- м.Перемишляни. Друге місце посіла команда Городоцького району, третє - Стрийського, а четверту сходинку зайняла команда Жовківщини. 

- Основна мета таких турнірів - це підтримка здорового способу життя. А найкраща пропаганда такого життя – це є власний приклад. Тому, не зважаючи на вік чи фізичну підготовку, проводимо такі змагання. Ми відновлюємось в силах як і в фізичних, в першу чергу, так і в духовних - розповів о. Віктор Мельник, адміністратор парафії Святого Миколая м. Перемишляни.

   Насамкінець, відбулася церемонія нагородження. Під оплески команд-учасниць, пам’ятний  кубок вручав о. Олег Кобель, референт Бюро з питань екології Стрийської єпархії, який привітав переможців і подякував усім священикам, які прибули та взяли участь в турнірі.  

    Наступні змагання заплановано провести 14 вересня 2015 року в Городоцькому районі.

Роксолана Мудрак