Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Мешканці міста Перемишляни у прямому ефірі мали можливість задати питання кандидатам у народні депутати
25.09.2014 10:45 Вік: 10 yrs

Популярна книжка серед пластунської молоді була презентована в Перемишлянах


   16 вересня учні Перемишлянської школи-гімназії та Перемишлянської школи №2 ім.Омеляна Ковча мали добру нагоду поспілкуватися з відомою пластункою зі Львова Оксаною Яблонською. Зустріч відбувалася в рамках презентації книжки «Золота серединка» авторства п. Оксани Яблонської. Книжка написана на основі реальних подій: випадків, ситуацій, що відбуваються під час таборування, а також у щоденному  спілкуванні  пластунів.

   На початку презентації авторка розповіла школярам про скаутську організацію «Пласт», мета якої – сприяти всебічному патріотичному вихованню молоді на засадах християнської моралі. Будучи не політичною та позаконфесійною організацією, «Пласт» виховує молодь свідомими та відповідальними  громадянами своєї держави. В Україні  «Пласт» виник  ще  у 1911року, а на сьогодні об’єднує близько шести тисяч людей різного віку з  усіх областей України.  «Пласт» також   існує у восьми країнах світу.

    На підтвердження розповіді про пластунів школярі подивилися фільм,  створений на основі реальних подій із життя «Пласту» і з нагоди 100 -річного ювілею. Вже після фільму діти із зацікавленням розпитували п. Оксану про значення  елементів одягу, гасел, звання пластунів та інші  аспекти діяльності організації.

   Попри цікаву інформацію про устрій «Пласту», Оксана Яблонська розповідала про книжку, яка власне містить описи та багато фотографій із скаутського дозвілля. Разом з дітьми співала пісні, організовувала  ігри, які активно підхоплювала весела дитяча публіка. 

   Оксана Яблонська дуже легко налагодила контакт з молодіжною аудиторією, довірливо спілкувалася з дітьми та підлітками, адже багато років організовує та проводить пластунські табори. Останніми роками такі літні таборування відбуваються поблизу села Лагодів Перемишлянського району. Пластунка розповідає, що дуже любить перемишлянську землю і називає цю місцевість лагідними Карпатами. 

   На завершення презентації книжки «Золота серединка» діти брали автографи у авторки та фотографувалися напам'ять.