Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< У місті Перемишляни відбулися урочистості, присвячені 72-й річниці створення легендарної Української повстанської армії
22.10.2014 15:03 Вік: 10 yrs

Під Покровом Богородиці


   14 жовтня всі християни святкують празник – Покрову Пресвятої Богородиці. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже ще здавна Матір Божа стала особливою захисницею українців. Як небесну заступницю Її почитали та возвеличували запорозькі  козаки. У кожному курені на Січі  обов'язково був образ Богородиці-захисниці,  запорожці молились у церкві, яку називали в Її честь, та найважливіші ради проводили саме на свято Покрови.  Тому і для наших сучасників важливо не забувати добрих традицій пошани до Небесної Покровительки нашого народу. 

   Перевірити на витривалість козацький дух  у  молодого покоління вирішили в Перемишлянах. 

  У день свята Покрови в МЦ «Дозвілля» організували виставку малюнків серед дітей дошкільного та шкільного віку.  Перемогу в конкурсі здобули надзвичайно талановиті дівчата, учениці  НВК «Середня загальноосвітня школа -гімназія» м. Перемишляни, Трофим’як Марія  та Вішован Христина ( І та ІІ місця ), а ІІІ місце виборола група «Соняшники» дитсадка «Сонечко». Усі учасники творчого конкурсу вважають, що найкращою нагодою  для них буде  весела усмішка солдата десь там далеко на передовій, коли він, отримавши малюнок, відчує дитячу щиру любов   та безмірну вдячність за свій героїзм. У четвер, 23 жовтня,   роботи переможців поїдуть  в зону АТО до наших захисників. 

   Також були проведені змагання за право носити малинові берети. Першим випробуванням було згинання та розгинання рук  від підлоги в упорі лежачи.   Хлопці також вправлялись  у влучності, адже наступним етапом змагань була стрільба з пневматичної гвинтівки. За сумою отриманих результатів   визначались переможці.    Призові місця вибороли вихованці боксерського клубу «Козак» МЦ «Дозвілля» - Головач Олег ( 134 б) та Павелко Орест (в перестрілці 111б), а найвищу сходинку посів Мелета Віталій (17р.), який займається також і фітнесом. Молодий хлопець віджався 100 разів та показав найкращий результат серед хлопців. В сумі – 140 балів!  Найкращі результати зі стрільби у молодшій віковій групі показали Ковтун Ростислав, Кікілашвіллі Віталій та Мельник Петро. Були на змаганні і представниці прекрасної статі. Мати одного з учасників  - Наталя Трач - вирішила випробувати і свою козацьку витривалість та віджала від підлоги впевнених 20 жимів. 

   Переможці за свої старання отримали малинові берети, медалі та прапорці з символікою рідного міста.  Тарас Чолій, представник громадської організації «Українська Галицька Асамблея»,  подарував Центру дозвілля мікрофони, за що йому щиро подякували  організатори й учасники свята.

   Опісля всі присутні переглянули першу частину фільму «Хроніка Української повстанської армії 1942-1954», який презентувала в Перемишлянах громадська організація «Українська Галицька Асамблея». В залі запанувала тиша, в декого навіть виступили на очах сльози…Фільм нагадував про події, які змушували  присутніх замислитись  над сьогоденням і   спроектувати можливе повторення історії. 

- Я сидів у залі і ледь не плакав. Дуже потрібну роботу робите. Побільше б таких фільмів. Я сидів, думав і згадував, що колись чув від родичів про ті часи…Добру роботу зробили, - ділиться враженнями   один з глядачів, мешканець  Перемишлян.

   І справді, фільм налаштовує до того, що кожен має застановитись над подіями тих страшних часів. Осмисливши героїчну історію УПА,  ми можемо змінити ситуацію, яку маємо в сучасній Україні, та робити все можливе, щоб наша держава зберегла свою цілісність, втримала та примножила силу козацького духу та милість Борогородиці, нашої покровительки.

Роксолана Мудрак