Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Під Покровом Богородиці
22.10.2014 15:35 Вік: 10 yrs

У Перемишлянах відбувся благодійний концерт «Захистимо країну разом»


  19 жовтня зал Перемишлянського Народного дому зібрав багато перемишлянців та гостей міста. У цей день відбувався благодійний концерт «Захистимо країну разом». 

   З ініціативою проведення такого заходу виступили дирекція Перемишлянської школи №2 імені Омеляна Ковча (директор Л. В. Дух) та керівництво Перемишлянського центру дитячої  та  юнацької творчості (директор І. Я. Дух).  Діти радо підтримали своїх наставників і з задоволенням почали підготовку до  концерту. Не шкодуючи свого часу, праці та сили, учні середніх та старших класів готували пісні, танці, декламування віршів та інші концертні номери,  сповнені патріотизму та віри у  незламність нашого народу.

   У фойє була представлена виставка фотографій із зони Антитерористичної операції на сході України. На фото зображені військові, які родом з міста Перемишлян  або із сусідніх сіл, а зараз перебувають на Донбасі та захищають кордон України від іноземного агресора. Перед початком концерту біля стенду з цими фото було найбільше людей. Кожен намагався, вдивляючись у вічі солдата, зрозуміти, звідки у цих хлопців стільки відваги, сили, мужності,героїзму. І не вірилось, що ще тільки вчора ці юнаки нічим не відрізнялись від інших.  Сьогодні ж вони  - наша гордість і наші Герої! 

   Окрім того, вчителі та вихователі ЦДЮТ презентували   роботи, виготовлені власноруч – вироби з бісеру, паперу та картини, які можна було придбати.

Під час благодійного концерту всі охочі вносили доброчинні внески у спеціально відведені скриньки.

 З перших хвилин концертна програма заполонила увагу всіх присутніх у залі . Почався благодійний концерт зі зворушливого вірша «Я не благатиму на вбивцю кари» (автор О. Максимишин-Корабель) у виконанні Ярини Лоїк. Як реквієм пролунала   відома пісня «Гей, плине кача», під час якої всі глядачі стоячи віддали шану  світлій  пам’яті тих, хто  віддав своє життя  за краще майбутнє України. Згадували і  Небесну сотню , і героїв-військових, які у ці буремні дні загинули на Донбасі.

  Концерт тривав  майже дві години,  які непомітно  минули.  Старання  маленьких артистів та їх вчителів-наставників були належно оцінені глядачами. Виступаючи на сцені, діти намагалися  своєю творчістю підтримати тих знайомих  і незнайомих солдатів, які, ризикуючи життям ,протистоять ворогу задля миру, єдності та процвітання України. Можна з упевненістю стверджувати, що виступи юних талантів ще більше зміцнили патріотичний дух глядачів, переконали , що саме зараз ми, як ніколи, маємо об’єднатися і вибороти мир на нашій землі!

   Сценарій благодійного концерту підготували вчителі школи Л. М. Манюк, Г. С. Задорожна, В. І. Підлужна та Т.І.Вусик. Стенд із фотографіями та стрічки у національних кольорах для гостей виготовили З. С. Сипко та О. В. Дух. Слайд-шоу, відеосупровід концертних номерів та звукове оформлення організував С. М. Шира.

   Загальна сума зібраних коштів під час концерту становить 4 тис. 328 грн. Ці гроші передадуть до Львівського військового госпіталю для лікування поранених.