Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< ОГОЛОШЕННЯ про проведення конкурсу
28.05.2021 12:38 Вік: 3 yrs
Категорія: Новини міста, Соціальна сфера

До відома страхувальників! Звітність з ЄСВ з типом «Довідковий»


Золочівське відділення УВД ФССУ у Львівській області нагадує, що Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» передбачено, що подавати звітність про нарахування ЄСВ слід у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб. Тобто, замість щомісячного звіту з ЄСВ та квартальної форми № 1ДФ, роботодавці за І квартал 2021 року здавали нову форму звітності «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску», тобто об'єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та ВЗ.
Водночас з метою недопущення порушення прав застрахованих осіб на своєчасне отримання соціальних виплат впроваджено Розрахунок та додатки до нього, що містять персоніфіковані відомості, з типом «Звітний» як «Довідковий».
Податковий розрахунок типу «Довідковий» – це розрахунок, який подається платником єдиного внеску з типом «Звітний», у додатках якого наявна інформація щодо призначення застрахованим особам матеріального забезпечення, страхових виплат.
У рядку 035 додатка 1 до Податкового розрахунку «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (далі – Д1) обирається необхідна позначка:
•    для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат – у разі подання Д1 у складі Податкового розрахунку з типом «Звітний» як «Довідковий» для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат застрахованим особам.
Враховуючи зазначене, податковий розрахунок типу «Довідковий» подається протягом звітного кварталу в разі призначення соціальних виплат застрахованій особі.
Що стосується термінів подання Розрахунку, то доцільно робити це до подання заяви-розрахунку на виплату допомоги у Золочівське відділення. Тут варто нагадати, що заяву-розрахунок потрібно подати протягом 5 робочих днів з дня підписання комісією (уповноваженим) протоколу соцстрахування. У свою чергу, комісія проводить засідання згідно із затвердженим планом, але не рідше двох разів на місяць. Що стосується уповноваженого, він розглядає питання страхових виплат у міру надходження відповідних документів і приймає рішення після їх оцінки
Отже, після того, як буде складено протокол, слід подбати не тільки про подання заяви-розрахунку до Фонду, але й «Довідкового» Розрахунку до органу податкової служби за основним місцем обліку страхувальника.

Для отримання консультацій просимо звертатись у Золочівське відділення
за телефонами: (265) 4-20-42; 4-23-29; (263) 2-13-67
e-mail: fsszol@ukr.net