Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< 14 жовтня відзначаємо християнське свято Покров Пресвятої Богородиці та патріотичне – створення легендарної Української Повстанської Армії
07.11.2013 14:41 Вік: 10 yrs

Перемишлянське відділення Золочівської ОДПІ інформує.

Платники податків Перемишлянщини перерахували на рахунки Міндоходів 5,7 млн. грн. єдиного соціального внеску .


Платники податків Перемишлянщини перерахували на рахунки

 Міндоходів  5,7 млн. грн. єдиного соціального внеску .

 

Зміна адміністратора єдиного соціального внеску не принесла жодних незручностей платникам – з початку жовтня  працівниками Перемишлянського відділення Золочівської ОДПІ ГУ Мін доходів у Львівській області  прийнято та оброблено 346  звітів, а надходження єдиного соціального внеску  станом на 01.11.2013 р. склали більше ніж 5,7 млн. грн.

 При цьому 24,3 відс. звітності  були надані платниками за допомогою систем електронного звітування.

 Для зручності платників, що подавали звіт на папері, було подовжено робочий день працівників інспекції  ..

 За наявною інформацією, черг, труднощів у поданні звітності, немотивованих відмов у прийомі документів або інших негативних наслідків від зміни адміністратора ЄСВ не зафіксовано.

 Нагадаємо, що процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Міністерство доходів і зборів України розпочало з 1 жовтня 2013 року. Саме з цього періоду суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкриті в Головних управліннях Державної казначейської служби України.

Звітність в електронному вигляді платники повинні надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit(at)sta.gov.ua.

 

           Для пiдприємцiв якi перебувають на загальнiй системi оподаткування

                       затверджена нова форма книги облiку доходiв i витрат

 

       Наказом Мiндоходiв України вiд 16.09.2013 № 481 "Про затвердження форми Книги облiку доходiв i витрат, яку ведуть фiзичнi особи - пiдприємцi, крiм осiб, що обрали спрощену систему оподаткування, i фiзичнi особи, якi провадять незалежну професiйну дiяльнiсть, та Порядку її ведення" затверджено нову Книгу облiку доходiв i витрат. Нова форма Книги мiстить 9 граф (на вiдмiну вiд попередньої Книги, яка мiстила 12 граф).

      Книгу облiку доходiв i витрат можна вести як у паперовому, так i в електронному виглядi (за вибором платника податкiв). Для цього в Порядку ведення Книги облiку доходiв i витрат прописаний ряд процедур (окремо для паперового варiанту, окремо для електронного варiанту Книги), пов'язаних з її реєстрацiєю в органi Мiндоходiв.

      Записи в Книзi виконуються за пiдсумками робочого дня, протягом якого отримано дохiд.

      В Порядку ведення Книги облiку доходiв i витрат вказано, що фiзичнi особи - пiдприємцi, зареєстрованi як платники податку на додану вартiсть, не включають до витрат i доходу суми податку на додану вартiсть, що входять до цiни придбаних або проданих товарiв (робiт та послуг)

      Окремий порядок внесення вiдомостей до Книги встановлено для самозайнятих осiб.

      Данi Книги заповнюються у гривнях з копiйками та використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларацiї про майновий стан i доходи.

 

               Наповнення бюджету за рахунок зменшення податкового боргу.

 

      Протягом сiчня-вересня 2013 року Перемишлянським відділенням Золочівської ОДПІ Головного управлiння Мiндоходiв у Львiвськiй областi до Зведеного бюджету забезпечено зменшення податкового боргу в сумi 1262,7 тис.грн., в тому числi до Державного бюджету – 1177,7тис.грн.

      У розрiзi основних заходiв стягнення податкового боргу:

      розстрочення податкового боргу – 19,8 тис.грн;

      звернення до суду – 22,0 тис.грн;

      зареєстровано податкову заставу по 8 суб'єктах господарської дiяльностi на суму 1522,8 тис.грн.;

      iнкасовими дорученнями стягнуто 79,9 тис.грн.;

      кліринговими розрахунками (взаєморозрахунками) стягнуто 491,3 тис.грн.;

      від реалізації заставного майна стягнуто 13,3 тис.грн.;

      самостійно сплачено платниками 508,0 тис.грн.;

      іншими проведеними заходами (шляхом заслуховування керівників підприємств на комісіях) стягнуто 128,4 тис.грн.

 

  

            Вперше звітність з єдиного соціального внеску до Перемишлянського відділення Золочівської ОДПІ подали 346 платників.

 

 

         Працівниками Перемишлянського відділення Золочівської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області прийнято 346 звітів з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У паперовому вигляді звітність подали 262 платники та 84 – "електронкою", що становить лише 24,3% .

          Тому, з метою створення сприятливих умов для подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в електронному вигляді, надаємо інформацію про безкоштовні програмні забезпечення (on-line сервіси), які можливо використовувати при формуванні та підписанні звітності безкоштовними ключами, виданими АЦСК ІДД Міністерства доходів і зборів:

1. Програмне забезпечення для формування, підписання та подання звітності «M.E.Doc»           

    http://me-doc.com.ua

2. АРМ «Єдиний внесок» (тільки для формування звітності).

    Підписання звітності сформованої засобами АРМу «Єдиний внесок» можливо в ПО

    «M.E.Doc»            

    http://www.pfu.gov.ua

    http://me-doc.com.ua

3. Програмне забезпечення для формування та подання звітності «iFin Zvit»

    http://zvit.ifin.ua

        Крім цього нагадуємо, що отримати безкоштовні особисті ключі електронного цифрового підпису можна за адресою: м.Львів., вул..Стрийська,35, каб.136.Для зручності платників податків Перемишлянським  відділенням Золочівської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області налагоджена співпраця з Бродівським відділенням Центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів в частині виїзду працівника до відділення для видачі сертифікатів.

       Інформацію з питань одержання безкоштовного сертифікату електронного цифрового підпису можна отримати в Центрі обслуговування платників Перемишлянського відділення Золочівської ОДПІ, або телефоном (263) 2-24-76, (263) 2-12-32.

     

                 Відповідальність за несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску

 

         У випадку несвоєчасної сплати ЄСВ (не в повному обсязі) до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну,цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

         За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ накладається штраф у розмірі 10% несплачених або несвоєчасно сплачених сум соц внеску, а також пеня – з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення.

         Крім того, за порушення порядку нарахування,обчислення і строків сплати внеску, посадові особи платників ЄСВ несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу:

- за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ, у тому числі авансових платежів, у сумі, що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100грн), - від двадцяти п’яти до п’ятдесятине оподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 425 до 850грн). За повторне за рік вчинення таких дій – від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 1700 до 5100грн).

- за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ, у тому числі авансових платежів, у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100грн) – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн). За повторне за рік вчинення таких дій –від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 1700 до 5100 грн).

 

З початку року Центр обслуговування платників податків надав більше 16 тисяч послуг

 

         В переважній більшості звернення платників стосувалися видачі реєстраційних номерів облікової картки платника податків (ідентифікаційних номерів)- це майже 2,0 тис. звернень. З питань видачі довідок, патентів, свідоцтв та інших дозвільних документів Центром обслуговування платників надано більше 1,3 тис. послуг. Приймання звітності та інші адміністративні послуги складають 13,1 тис. звернень.

        На сьогоднішній день Центр обслуговування платників надає 26 безоплатних адміністративних послуг.

        Нагадуємо, час прийому відвідувачів у Центрі обслуговування платників податків Перемишлянщини (прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг) – понеділок, середа, пятниця з 9-00 до 18-00 год.; вівторок та четвер з 9.00 до 20.00 год.; субота – з 9-00 до 16-00 год.