Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Консультативно-координаційний центр
15.09.2022 11:26 Вік: 2 yrs

Працюючим українцям гарантовано право на проходження реабілітаційного лікування


    Золочівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі – Золочівське відділення) повідомляє, що кожен працюючий українець має право на проходження курсу реабілітації за рахунок коштів Фонду соціального страхування України після стаціонарного лікування. Таке реабілітаційне лікування спрямоване на відновлення організму після завершення гострого періоду хвороби та часто дозволяє уникнути первинної інвалідності, чи перешкодити подальшому погіршенню стану здоров'я.

 

   Пройти курс відновного лікування застраховані особи можуть на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, направлення в які відбувається зі стаціонару лікарні. Забезпечення реабілітацією за кошти Фонду відбувається за адресним принципом – так, пацієнт самостійно обирає санаторно-курортний заклад для проходження лікування.


   Фонд оплачує проходження лікування за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування та/або реабілітаційної допомоги застрахованим особам та членам їх сімей після перенесених захворювань і травм у відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, зокрема, у разі наявності ускладнень м’язово-скелетного профілю: це підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних); підгострий період опіків; ревматологічні захворювання. А також нейрореабілітація, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах) та ін.
  

   Застрахована особа направляється на лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за кошти ФССУ за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікарні (ЛКК), де перебуває пацієнт. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду.


   Саме вчасна реабілітація застрахованих осіб у випадках складних патологічних станів є одним із головних методів упередження настання інвалідності та сприяє подальшому швидкому відновленню порушених функцій організму, гарантуючи повернення хворих до активного соціально-побутового та професійного життя. 


Механізм отримання реабілітації за кошти Фонду:


– після надання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я щодо необхідності реабілітації за певним профілем, лікувальний заклад повідомляє робочий орган Фонду про наявність на лікуванні особи, яка має покази для проходження відновного лікування;
– пацієнту надається перелік санаторіїв, які відповідають вимогам по профілю його хвороби, і він самостійно обирає санаторно-курортний заклад для проходження лікування;
– орган Фонду узгоджує з санаторієм наявність вільних місць і укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і хворим;
– застрахована особа направляється до санаторно-курортного закладу на відновне лікування зі стаціонару лікарні;
– на час реабілітації пацієнту продовжується лікарняний листок, за яким Фондом фінансується допомога по тимчасовій втраті працездатності, аби компенсувати працівнику втрачений за час лікування заробіток.


Отримати консультацію щодо можливості пройти відновне лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти ФССУ можна за телефонами Золочівського відділення: (265) 4-20-42; 4-23-29; (263) 2-13-67.