Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< КОНТАКТИ
12.12.2013 14:49 Вік: 10 yrs

Перемишлянське відділення Золочівської ОДПІ інформує


                    Податкові зміни для полегшення умов ведення бізнесу

         З 1 січня 2014 року набере чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» від 24.10.2013 р. №657-VІІ, який значно полегшить умови започаткування та ведення бізнесу. 

         З нового року новозареєстрований суб’єкт господарювання може бути добровільно зареєстрований платником ПДВ чи єдиного податку одразу після його державної реєстрації в автоматичному режимі без відвідування органу Міндоходів. Реєстрацію новозареєстрованого суб’єкта господарювання платником єдиного податку орган Міндоходів повинен провести протягом 2 робочих днів з дня отримання заяви від такого суб’єкта або від держреєстратора, а платником ПДВ – з бажаного дня, зазначеного платником у його заяві, або протягом 5 робочих днів від дати надходження заяви, якщо в ній не зазначено бажаний день. 

         Скорочено термін повідомлення банками податкових органів про відкриття або закриття рахунків платників податків з 3 робочих днів до не пізніше ніж на наступний робочий день з дня відкриття або закриття рахунків. 

         Свідоцтво платника податку на додану вартість та єдиного податку буде замінено випискою з реєстру платників податку на додану вартість та реєстру платників єдиного податку. Реєстри таких платників будуть розміщені на суб-сайті Міндоходів, з яких можна буде отримати інформацію як про власну реєстрацію платником податків, так і про свого контрагента. Дані на цьому сайті будуть оновлюватися щодня. 

        Витяги з реєстру платників ПДВ або єдиного податку платник може отримати безкоштовно за поданою заявою до органу Міндоходів. Витяг надається органом Міндоходів протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру. При проведенні перевірок посадові особи контролюючого органу не мають права вимагати у платника податків отримувати витяг із відповідного реєстру про взяття такого платника податків на облік. 

        Анулювання реєстрації платника єдиного податку може здійснюватися у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом 2 кварталів підряд. 

        При цьому, у разі анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням податкових органів, суб'єкт господарювання може знову перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів. 

        Штрафні санкції за помилки в податковому розрахунку за формою №1-ДФ не будуть застосовуватися у випадках, якщо такі помилки не призвели до неправильного визначення податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб. 

            Підприємці-єдинщики внесли до бюджету понад 1,9 млн. грн. 

           Перемишлянським відділенням Золочівської ОДПІ за 11 місяців 2013 року надходження єдиного податку від фізичних осіб-підприємців склали більше 1,9 млн.грн., що перевищує минулорічний показник на 454,7 тис.грн.   

           Станом на 01.12.2013 року у податковій інспекції зареєстровано 653 фізичних  осіб – платників єдиного податку, це на 74 осіб більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Найбільшою популярністю користується ІІ група, на ній здійснюють діяльність 409 платників, на ІІІ групі – 166 фізичних осіб, на І групі – 74 підприємців. 

           Перемишлянське відділення Золочівської ОДПІ нагадує, що не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу суб’єкти господарювання, які є платниками інших податків і зборів, можуть подати заяву  про перехід на спрощену систему оподаткування та не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) підприємці – спрощенці можуть подати заяву  про відмову від спрощеної системи. Заява подається  до органу Міндоходів за місцем  реєстрації платника.

                                    На практикумі у Перемишлянському відділенні – 

                                                    про єдиний соціальний  внесок

               

              У Перемишлянському відділенні Золочівської ОДПІ днями відбувся практикум з бухгалтерами підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців на тему:» Подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в електронній формі.» 

             Учасникам семінару роз’яснено, хто є платником єдиного внеску, базу нарахування, строки  та особливості  сплати . А також роз’яснено порядок формування звітності та подання засобом телекомунікаційного зв’язку. Повідомлено,  де можна отримати відповідне програмне забезпечення та безкоштовний електронний цифровий підпис. 

             Захід відбувався у формі діалогу, а це свідчить про бажання платників почерпнути більше корисної інформації та подальшої співпраці з контролюючими органами.

                                          Інформаційно-комунікаційний сектор