Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Щодо відкриття для України Програми Комітету регіонів ЄС «Молоді обрані політики»
11.04.2023 17:03 Вік: 1 year

До уваги роботодавців!


Сьогодні, в умовах повномасштабної військової агресії проти нашої країни, служба зайнятості пропонує бізнесу та роботодавцям фінансову підтримку у вигляді активних програм, завдання яких створити нові та зберегти наявні робочі місця, підтримати бізнес під час війни, створити можливості для працевлаштування окремих вразливих категорій населення, зокрема:

1. Надання роботодавцям трьох видів компенсацій за працевлаштування певних категорій зареєстрованих безробітних: Компенсація ЄСВ, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску; компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати; компенсація 50% мінімальної заробітної плати, перелік категорій безробітних визначений п. 3-6 порядку надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, постанова КМУ від 10 лютого 2023 р. № 124.

2. Надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування осіб з числа ВПО в сумі 6700 гривень щомісяця, тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Працевлаштування на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, відповідно до Постанови № 331 від 20 березня 2022 р.

3. Також діє програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Стати учасником програми та отримати мікрогрант можуть діючі підприємці. Сума фінансової підтримки становить від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць і це, до речі, є обов’язковою умовою. Грантові кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, рекламу тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб. ГОЛОВІ ПЕРЕМИШЛЯНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ Олександру ЗОЗУЛІ info(at)rada-peremyshlyany.gov.ua

4. Грантові програми для ветеранів у межах «єРобота». Ветерани та члени їх родин можуть отримати гранти на запуск власної справи в будь-якій сфері. Сума фінансової підтримки становить від 250 тис. до 1 млн. грн. в залежності від кількості створених робочих місць, гранти до 500 тис. грн та до 1 млн. видаються за співфінансування : 70 % вносить держава, 30% мають бути власні кошти нового підприємця і це, до речі, є обов’язковими умовами.

5. Надання ваучерів на навчання відповідно до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці», що дозволить отримати як нову професію, так і підвищити існуючу кваліфікацію. Гнучкі форми підготовки дозволять найманим працівникам навчатися без відриву від виробництва. 

За додатковою інформацією звертайтеся до Перемишлянського відділу ЛОЦЗ тел. 0964681181 Солом’яна Олена Іванівна