Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< «Гаряча лінія» Перемишлянського відділення Золочівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Львівській області
24.12.2013 16:47 Вік: 10 yrs

Золочівська ОДПІ ГУ Міндоходів у Львівській області повідомляє


Про проведення кущового семінару  для платників податків

Львівської області

Головне управління Міндоходів у Львівській області інформує, що спільно з Львівським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації „Всеукраїнський бухгалтерський Клуб” 26 грудня 2013 року в 11 год. 00 хв. в актовому залі адмінбудинку Головного управління Міндоходів у Львівській області за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 35 буде проведено семінар на тему: „Практичне застосування норм Податкового кодексу України в узагальнюючих консультаціях та роз’ясненнях Міністерства доходів і зборів України. Фінансова звітність: правила подання та особливості складання форм. Податок на доходи фізичних осіб: порядок проведення річного перерахунку”.

____________________________________

 Продаж рухомого та нерухомого майна  за наявності спеціальної оцінки

 

       Відповідно до положень  постанови КМ України від 04.03.13р. № 231  » Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства»  з  01 листопада 2013 року оцінку майна  здійснюють спеціалізовані суб’єкти оціночної діяльності, які мають відповідний сертифікат на здійснення такої діяльності. 

      Для цілей оподаткування із зазначеної дати громадяни України можуть укладати угоди з  відчуження окремих об’єктів нерухомого та рухомого майна виключно за наявності спеціальної оцінки. 

     Нагадуємо, що відповідно до норм Податкового кодексу  для оподаткування податком на доходи фізичних осіб дохід від продажу об’єкта нерухомого та рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону. 

     Під час проведення операцій з відчуження об’єктів нерухомого та рухомого майна нотаріус посвідчує відповідний договір купівлі-продажу об’єктів такого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) за наявності документа про оцінку майна та документа про сплату до бюджету податку. 

  

                                    

 Про розгляд  звернень громадян

   За початку 2013 року на розгляд до Золочівської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області  надійшло 6 звернень громадян, які стосувались видачі номерів облікових карток фізичних осіб та  застосування  спрощеної системи оподаткування.

       Впродовж  року на особистий прийом до керівництва Золочівської ОДПІ (в тому числі Перемишлянського відділення) звернулося 35 громадян.       

     Звернення стосувались порядку декларування доходів громадян, отримання податкової знижки, інформації щодо пільг, строків сплати податку на нерухомість ,  особливостей нарахування податку на доходи фізичних осіб та інше.

  За результатами розгляду  звернень громадяни отримали кваліфіковані та чіткі роз’яснення.

                            

                                     

 Платникам  Перемишлянщини відшкодовано  понад 10,0 млн.грн. 

                                               податку на додану вартість

         

       На розрахункові рахунки суб’єктів господарювання Перемишлянського району  з початку року перераховано 10366,3 тис.грн. ПДВ, що на 4355,7 тис.грн. більш ніж за аналогічний період 2012 року.

       Питання відшкодування ПДВ знаходиться під особливим контролем, оскільки деякі платники податків, застосовуючи різні схеми, прагнуть отримати його незаконним шляхом.

        Нагадуємо, що з 1 січня 2014 року платники , які відповідатимуть критеріям автоматичного  бюджетного відшкодування (п.200.19 ст.200 Податкового кодексу), зможуть отримати статус платника з позитивною податковою історією. А це - прискорена процедура відшкодування ПДВ, проведення  камеральної перевірки податкової звітності протягом  п`яти  календарних днів від дня подання декларації. 

                                                             Інформаційно-комунікаційний сектор

____________________________________

Щодо звірки даних про об’єкти житлової нерухомості 

Власники об’єктів житлової нерухомості можуть здійснювати звірку даних про об’єкти житлової нерухомості та розміри їх житлової площі до 31 грудня 2013 року (включно). Звірка даних здійснюється на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. 

Платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надано право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо: 

об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; 

розміру житлової площі об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; 

права на користування пільгою із сплати податку; 

розміру ставки податку; 

нарахованої суми податку. 

Звірка даних допоможе уникнути непорозумінь при нарахуванні суми податку у наступному році. 

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб обкладатиметься податком. 

Об’єкти оподаткування, ставки та порядок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки визначені у ст.265 Податкового кодексу України (із змінами, внесеними Законом України від 04.07.2013 р. № 403-VII). 

                                                Перемишлянське відділення Золочівської ОДПІ