Попередня версія сайту та архів данних

 

Приймальна тел/факс (263) 2-16-34

e-mail: info@rada-peremyshlyany.gov.ua

< Мешканці Перемишлян за кілька годин до настання Нового 2014 року зібралися біля міської ялинки
08.01.2014 12:54 Вік: 10 yrs

За доброю традицією, 7 січня, у м.Перемишляни відбувся похід вертепів


   Різдво–це свято, якого чекають усі діти та дорослі. Люди прикрашають свої будинки зовні та в середині. В цей період всі набагато веселіші та добріші, запрошують один одного в гості, спілкуються та радіють разом.

  Свято об’єднує родини, друзів та людей, які давно не бачились або ж не спілкувались.  І це справді диво, адже ми можемо спостерігати як Різдвяні свята зближують людей. З року в рік повторюється це дійство, зберігаючи неповторний різдвяний настрій у душі кожного із нас. 

Всі мешканці нашого міста знають, що 7 січня, в день Різдва Христового, після обіду, коли у храмах міста завершилися Святкові Богослужіння, на вулицях міста можна побачити дітей та молодь у костюмах царів, пастушків, чортиків, ангелів та інших вертепних персонажів, які поспішають до церкви Св. Володимира та блаженного о.Омеляна Ковча, з якої розпочинається похід вертепів. 

Традиційно у храмі Св. Володимира та блаженного о.Омеляна Ковча збираються представники всіх конфесій міста, щоб разом у колядках та вертепних дійствах пережити у черговий раз народження нашого Спасителя Ісуса Христа. Урочистою ходою під звуки колядок священики усіх конфесій та жителі міста заходять до кожного храму і там оглядають вертеп. Цього року можна було побачити три вертепи у виконанні дітей із церкви Св. Володимира та блаженного о.Омеляна Ковча (УГКЦ), спільноти «Адонай» храму св. Миколая (УГКЦ) та дітей із костелу Свв. Апостолів Петра і Павла (РКЦ).

  У різдвяному поході вертепів разом з громадськістю міста взяли участь о.Ігор Барбуляк, о.Петро Закаляк, наші отці о. Віктор Мельник і о. Дмитро Тхір, о.Віталій Кривицький та о. Петро Смолька, разом із міським головою О. Зозулею.